måndag 20 mars 2017

Första sådderna. Bättre sent än aldrig.

Jag sa ju att jag gillar de där primulorna som har vit kant. Här är en till. Den var så djupt röd att jag inte kunde motstå den på Solhaga. Tänkte att den skulle lysa upp i köket, och det gör den också. 

 

För tillfället står två sådd-tråg på köksbordet också. Jag sådde en hel drös med fröer i lördags. Just här i köket är det mest lejongap. De har inte grott ännu, men det är det andra som har. Grönkålen och rosenskäran visar små tecken på att börja spira. Efter två dagar! Det tycker jag är ganska fantastiskt. 


Ännu så länge får sådderna plats på mormors gamla campingbord och några här på köksbordet. Men sedan kommer det inte att räcka till. Jag har ännu inte sått några luktärtor! När saker och ting växer till sig, behöver de skolas om och då behövs mer plats. Då får gamla köksbordet komma upp. Härligt att kunna ha så mycket plats i köket att det går att ta fram ett helt bord till utan att det blir trångt. 

Vita Royal Bride hoppas jag kunna ha i buketter.


torsdag 16 mars 2017

Man får passa på

Jag har väldigt sällan "vägarna förbi" de stora gardencenter som ligger i Kristianstad på väg hem från jobbet. Därför får man passa på när tillfälle erbjuds. I onsdags var jag på föreläsning i Kulturkvarteren inne i stan och då stannade jag till på Solhaga på hemvägen. Det var framför allt såjord jag var ute efter... 


...men det är ju bara att inse att det är omöjligt att inte "komma hem med en hummer i västfickan" när man är på ett sådant ställe. Jag tycker ändå att jag höll mig ganska sansad. Tre blå-lila växter till en grupp i växthuset blev det i alla fall. 

Gillar verkligen dessa Primula som har vit kant. 

Viola hederacea, australisk viol, ampelviol. Kärt barn har många namn, och är så söt. 

Älskar Anemoner.

Gruppen lite från ovan. 

tisdag 7 mars 2017

Droppar och en konstig hjärna

Nu har jag äntligen så pass många snödroppar på tomten att jag kan lyxa till mig och ta in några få. I det här fallet tycker jag dessutom att a little goes a long way. 


Vaser till så små "buketter" är inte så enkelt. Men om man tar ett litet glas och fyller på med fint havsgrus fungerar det bra. De behövde inte vara inne i värmen så länge för att de skulle öppna upp sig lite. Ute kämpar de återigen emot kyla och lite snö. 


Ibland undrar jag hur min hjärna fungerar egentligen. När jag tittade på den utslagna lilla droppen kom jag plötsligt att tänka på den tecknade serien "En cellsam historia" och undrade om det inte fanns små figurer där som såg ut nästan som snödroppen. Jag blev tvungen att googla. Jag hittade inte riktigt den figur jag tänkte på, men Mäster och den lilla rymdvarelsen intill är ganska lika ändå. Kommer ni ihåg den här tecknade serien?

 Bild Källa

Related Posts with Thumbnails