lördag 8 december 2012

Toppar och en stilig karl

För några månader sedan "hittade" jag förra årets hyacintlökar nere i källaren. Jag tog ut dem för att slänga på komposten, eftersom de var alldeles torkade. Trodde jag ja! 


Det visade sig att de alla hade blad/knoppar på gång. Jag läste in mig lite på ämnet med omblommande hyacinter och det visade sig att de skulle stå kallt och mörkt ett tag. De fick stå i kylskåpet med svart plast över sig. Sedan tog jag fram dem till husets svalaste rum. 


Nu står de där med svarta pappersstrutar på sig. Snart ska de få komma in i varmaste rummet och strutarna ska bort. Hoppas att de kan blomma om. Man kan se antydningar till blomknoppar om man lyfter på strutarna. 


I förra inlägget skrev jag ju att ett rådjur krafsat upp marken runt kastanjen i jakt på mat. Idag kom han när det fortfarande var tillräckligt ljust för att fota. 


Rakt på mig stirrade han. Jag kunde röra mig som jag ville där inne i vardagsrummet utan att han blev rädd. 


Han är ganska stilig, tycker jag, och helt okej så länge han håller sig till kastanjerna. Det vet jag ju att han kanske inte gör, och rosorna kan ligga risigt till, liksom körsbärsträdet. Om man var lite mer mordiskt lagd kunde man ju tänka sig en liten rådjurssadel till middag. Han håller sig ju dessutom på väldigt lätt-prickat avstånd. Men det är nog bara Runar som skjuter rådjur från fönstret !

 

Ha en skön kväll!

4 kommentarer:

Marina sa...

Bra att du inte tänker skjuta genom sovrumsfönstret tycker jag. Ett nät som skyddar rosorna kanske? Hur som så är han riktigt fin (och säkert god om man nu ser till att vara på tillåtet område när man skjuter).

Det där med hyacinterna låter ju spännande. Du måste berätta sen om hur det går. Jag har aldrig provat att få dem att blomma om.

Ha en skön kväll och en fin adventssöndag!

Fröken Grön sa...

Hihi, jag kan nästan se det framför mig hur du står i sovrumsfönstret med bössan!
Trist om krabaten käkar upp rosorna, men jag måste säga att han/hon är fantastiskt stilig! Verkligen det ultimata julpyntet, att ha ett livs levande rådjur i sin trädgård!
Adventskram till dig!
/Anna-Karin

Livet på solsidan sa...

Jag säger som Marina. Skjut inte genom sovrumsfönstret. Tycker du ska öppna det först ;)

Det är verkligen trist när så vackra djur kan göra så mycket skada. Den verkar ju inte speciellt rädd av sig. Kanske kan du tämja den till att bara äta ogräs eller annat du vill bli av med...

Hoppas du lyckas med hyacinterna!

Kram Tamara

Jord under naglarna sa...

Vad spännande med hyacinterna, jag hoppas att du lyckas!

Jag tycker att rådjuren borde tycka att rosorna sticks, men det verkar inte vara något hinder för de "beskär" mina varje vinter.

Related Posts with Thumbnails