måndag 4 november 2013

Istället för månadsbild

Egentligen är det verkligen dags för ny månadsbild, med den nya vyn. Men man kan kanske säga att jag har känt mig lite motarbetad de senaste dagarna. Visserligen var jag ledig både torsdag och fredag förra veckan men vädret har sannerligen inte visat sig från sin allra fotovänligaste sida. I helgen har det varit fullt upp med att fixa och dona inför födelsedagsfirandet igår och dessutom har tillgången på ström varit minst sagt lynnig sedan Simones besök. (Mer om hennes framfart här hos mig en annan dag.)


Det blir alltså gamla bilder idag. Men eftersom man kan säga att en stor födelsedagspresent till mig själv är ett växthus, så tänkte jag berätta lite mer om det nu, dagen till ära. Ni kan ju själva gissa vad jag fyller. Hur som helst. Ett vägg-växthus är beställt från Classicum och kommer att komma någon gång i vår. Det ska alltså monteras mot sydfasaden. 


Det är av modellen Arcadia och kommer att bli ungefär 20 kvm stort, från den vänstra sidan, vid altanrabatten, och ungefär fram till luftpumpen. Det kommer att ha två dubbla skjutdörrar på framsidan och vara svart. Vid fönstret på vänster sida ska en dörr tas upp, så att det går att komma direkt inifrån huset och ner i växthuset. 


Exakt vad som ska få plats där inne har jag inte bestämt. Men jag har i alla fall beställt tillhörande hyllor där jag ser fram emot att ha en del av mina frösådder. Överhuvudtaget blir det kanon att kunna flytta ut en del sådder hit, för mer ljus och en bättre temperatur än inomhus. Mina plantor har haft en tendens att bli höga och rangliga. Bilden här nedanför är lånad från Classicum och visar en variant av ett Arcadia-växhus. 

Väggmonterat växthus Arcadia, från Classicum. 

6 kommentarer:

Jenny sa...

Hej Karin!
Grattis i efterskott! Gissar att du fyller jämnt? ;)

Vilken fin present, ett eget växthus!! Lyckliga du! :)

Ha det gott,

Kraam Jenny

Livet på solsidan sa...

Stort GRATTIS! Hur känns det att fylla 20?

Wow - så snyggt det där kommer att bli! Smart att öppna upp så man kan gå in direkt från huset. Förstår att du längtar som en tok till våren :)

Ha det fint!
Kram Tamara

Fröken Grön sa...

Jag säger bara JÄKLAR så bra det där kommer att bli!
Så FINT, och vilket bra beslut att öppna upp en dörr direkt inifrån huset. Jag kommer absolut bjuda in mig själv på inspektionsrunda när du är klar, hihi!

Hoppas du hade en fin födelsedag för övrigt också.
Kram från "Glesbygd"!

/Anna-Karin

Ulrika sa...

Grattis på 25-årsdagen!
Så spännande och roligt med ett växthus.
Avundsjuk? Bara lite.
Kram Ulrika

Marina sa...

Jag vet hur mycket du fyllde ;). En jättebra ålder! Jag har ju provat.

Det där växthuset kommer göra sig så bra där. Kanon!

Kram

Nora sa...

Stort grattis på födelsedagen!

Oj, va fint det kommer bli med växthus mot väggen! Och inte minst med en dörr från huset ut till växthuset, skönt att slippa gå ut regniga och blåsiga dagar.

Skall bli spännande att följa detta projektet och det blir garanterat inte svårt att hitta något att fylla växthuset med:-)

Kram!

Related Posts with Thumbnails