söndag 19 juni 2016

Vilda blommor

Hörde på radio att det är Vilda blommors dag idag. Det finns visst dagar för allt! Från kanelbullar till ostkakor till vilda blommor. Eftersom jag ändå skulle gå lös med trimmern passade jag på att plocka av en massa prästkragar och kirskålsblommor innan de blev massakrerade. De fick hamna i en egen vas, dagen till ära, tillsammans med tistelblommor och förgätmigej. Men de var inte så fotogeniska, eftersom alla prästkragar är i knopp, så jag fotade en annan bukett istället. 


Några vilda blommor finns i den här buketten också. Kirskålsblommor är fina och passar bra i buketter. Just de här exemplaren av daggkåpa är inte vilda men är väl ändå en vild blomma. Malörten sprider sig hej vilt här hos mig, alltså en vild blomma. 


2 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Underbar bukett! Kirskålen gillar jag också att använda. Står bra som snitt, passar i de flesta bukett och är så skir och vacker. Här hade vi blomstervandring i byn med Naturskyddsföreningen som guide. Trevligt och intressant, men många vilda blommor har redan blommat över.

Ha det så gott
/Anette

Nora sa...

Vilken ljuvlig bukett!
Kram Nora

Related Posts with Thumbnails