torsdag 30 juni 2016

Några rosor

Rosorna i cottage-rabatten har börjat blomma på allvar nu. Idag har visserligen några av dem "snöat" av sig kronbladen på grund av regnet. Det har kommit upp emot 20 mm idag, i två omgångar. Välbehövligt förstås. Liljorna börjar också slå ut så smått men dem får jag fota en annan dag. Idag blir det bara två helhetsbilder av cottage-rabatten i förgrunden och trekammarrabatten bakom den och ett litet gäng rosbilder. I tur och ordning; Scepter'd Isle, Heritage, The Pilgrim och MenjaImorgon blir det troligtvis självplock av jordgubbar om vädret tillåter. Alltid bra att ha ett litet lager frusna gubbar ifall man blir sugen på smoothie eller kräm i vinter. Mina egna jordgubbsplantor levererar inte nog med bär för att kunna frysa. Då är det bra att det finns självplock att ta till. 

4 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka fina rosor! Den kom så fort rosblomningstiden och plötsligt blev jag vare att juni är det sista dagen på idag. Vilken fin rabatt du har!
Agneta kram

Nora sa...

Vilka fina rabatter! Jordgubbar i frysen är ett måste på vintern:-)
Kram Nora

Snäckskalsdalen. sa...

Hej igen!
Inget fel på namnet Heidi Klum, men jag kan inte hjälpa, jag tycker bara det låter lite fånigt och tänker mig ett samband mellan en ros och en människa och har så svårt att se Heidi Klum gå ut och rensa sina rosor!!! Du vet, ibland får man för sig saker. Då tror jag mer på Goethe!
Och ja, han som flög sin drönare tittade inte en gång på naturen, han var helt ockuperad av sin styrning och det är så klart hans sak, men jag blev lite trött på att han körde den över, i alla fall, mitt huvud och så surrade den så förbenat och alla satt där för att njuta!
Här blåser och regnar idag, det känns bra, för regnet behövs och man kopplar av lite grand själv!
kram Agneta

Fröken Grön sa...

Ljuvligt med rosor! Här hemma är det inte mycket bevänt med rosorna i år. Constance Spry levererade som vanligt, och Schneewalzer-rosen vid rostornet är också frodig och fin, men i övrigt ser de andra ganska malätna ut... :-(

Det var superkul att besöka Tamaras fina trädgård under gårdagen, men nog har du rätt i att vi har väldigt olika förutsättningar. Härligt dock med lite ny inspiration!

Må så gott i sommarregnet!
/Anna-Karin

Related Posts with Thumbnails