onsdag 6 juli 2016

Nya plantor från Tusen trädgårdar

I söndags var jag, som traditionen bjuder, iväg på Tusen trädgårdar. Det blev främst villaträdgårdar i Vinslöv, Hässleholm och Höör-trakten som fick sig ett besök. Även om det var fina trädgårdar så var det inget som direkt lockade till fotografering. Det var liksom inte trädgårdar riktigt i min stil eller smak, och då hittar man inte så mycket att inspireras av (eller fotografera). Däremot hittade jag några små plantor. 


En röd julros (längst till höger), en slingerstormhatt (mitten) och en perenn solros (till vänster). Julrosor är jag alltid glad att få tag i, speciellt om de har andra färger än vitt. Det fanns bilder på den och den var riktigt röd. Sen är det ju inte bombsäkert att den får samma färg eftersom de har en tendens att korsa sig. Slingerstormhatt (Aconitum hemsleyanum) har jag letat efter länge. Det finns aldrig på vanliga plantskolor. Den här ska tydligen få knallblåa blommor. Ska bli spännande att se. Det sista är en Helianthus microcephalus "Carine". Den ska få blekgula blommor på svarta stjälkar. 


Julrosen kommer få bo i runda rabatten och solrosen i höstrabatten. Stormhatten har jag inte riktigt bestämt placering på ännu. Hade den varit lila hade jag vetat direkt men nu blev det lite knepigare. Troligen landar den i altanrabatten men jag vet ännu inte exakt var. 

Idag öser regnet ner. Det får bli en dag inomhus. Lite läsning, lite broderi och lite bakning står troligtvis på programmet.  

3 kommentarer:

Nora sa...

Grattis till fina fynd! Vi var i tre trädgårdar i lördags, en jag inte alls gillade, en som var spännande men inte i min smak och till sist en som var alldeles underbar! Tänk så olika det kan vara. Men en trevlig dag hade vi i vilket fall:-)
Kram Nora

Rost och rädisor sa...

Trevlig köp och Helianthus microcephalus "Carine" låter spännande. Tror jag har en vanlig gul.
Allt gott
/Anette

Mandy sa...

Jag är rätt säkert att det är inte en solros utan en Helenium som du har där...

Related Posts with Thumbnails