torsdag 7 juli 2016

Nu har det blivit fel igen...

Ännu en växt har visat sig ha fel färg. Det händer lite då och då att man köper eller beställer en växt som man tror ska ha en viss färg, och när den börjar blomma visar det sig att den ser helt annorlunda ut. 


Den här gången är det en lilja som inte riktigt lever upp till förväntningarna. Jo visst, den är fin och läcker i färgen på alla sätt, men det är inte rätt. Tittar man på bilden som fanns i katalogen så ser den rosa ut. I verkligheten är den orange eller lite persikofärgad. Det kommer med andra ord att få bli en flytt för dessa knölar så småningom. De kommer att passa mycket bättre antingen i färgglada rabatten vid förrådet eller i rosenrabatten. Men den får väl blomma klart först. Liljorna är genomgående väldigt fina hos mig i år. Inte ett enda hål i bladen och jag har inte sett skymten av små, elaka insekter som mumsar i sig liljor i vanliga fall. 

3 kommentarer:

Veronica sa...

Den var ju alldeles, fantastiskt vacker! En sån skulle jag gääärna velat ha :D

Nora sa...

Ja, så där blir det tyvärr ibland - tur att det mesta kan flyttas:-) Här har vi liljebaggar så det räcker och blir över tyvärr.
Kram Nora

Snäckskalsdalen. sa...

Har man tänkt sig det på ett sätt så är det klart irriterande att det inte stämmer, men å andra sidan, viken otroligt läcker färg det blev. Sen är det nog inte lätt att hålla ordning på alla lökar när de sorteras, nån kanske faller av transportbandet, någon plockar upp den och sen blir det fel.
Vacker lilja i alla fall!
Agneta kram

Related Posts with Thumbnails