måndag 15 augusti 2016

Full blomning

De senaste veckorna har den vit-rosa liljan blommat för fullt. Maffigare blommor får man leta efter, i alla fall i min trädgård. I år har dessutom alla liljor fått stå helt i fred, och har inte ett enda litet hål i bladen. Den här liljan (som jag inte vet namnet på) blir inte så hög och står därför stabilt och bra. Doften är ljuvlig. 
Mitt i cottage-rabatten står den. Nu är det ganska mycket som blommar här. Sommarblommorna som jag dragit upp från frö blommar äntligen ordentligt.


Amiralerna har hittat till veronikorna. Man kan se en av dem som en mörk prick på bilden nedan. På den bilden ser man även trekammarrabatten i bakgrunden. Där är färgerna lite starkare, rosa och cerise dominerar. Jag blev väldigt förtjust i astrar förra året och satsade därför på flera sorter i år. En av dem är Queen of the Market som blommar i flera olika färger, från vitt till lila och cerise. Till den här rabatten har också alla självsådda rosenskäror, som har fel färg för cottage-rabatten, fått flytta. Det har blivit många flyttar eftersom de cerisa verkar ha haft lättast för att så sig. Men de verkar klara flytten bra. 

 

2 kommentarer:

Nora sa...

Här är det raka motsatsen - liljebaggarna har varit fler än någonsin känns det som. Va fint det är hos dig - sensommaren kan vara en fin tid!
Kram

Jord under naglarna sa...

Vilken underbar lilja, jättefin! Här har jag aldrig sett en liljebagge, men det är väl bara en tidsfråga precis som med mördarsniglarna.
Jag har blå veronikor och förra året sådde jag rosa, i år har jag blivit smått kär i vita. :)

Related Posts with Thumbnails