onsdag 31 augusti 2016

Jag kan inte motstå...

Jag kan verkligen inte låta bli att fota fjärilar när tillfälle ges. Just nu är fjärilarna som galna i min buddleja. Inte för inte som den kallas fjärilsbuske. Jag har bara den här rosa varianten men jag känner att jag gärna skulle ha både lila och vit också. Frågan är bara var jag ska placera dem i så fall. De vill ju stå lite skyddat. Det märks faktiskt skillnad på den jag har, före och efter växthuset. Nu står den mer skyddat och jag tycker att den vuxit till sig rejält och blommar mycket mer nu. Kan ju bero på att den blivit äldre också. Amiralen är nog min favoritfjäril, även om påfågelögat är otroligt fin den också. På något sätt tycker jag att amiralen är mer exotisk. Kanske beror det på att jag aldrig sett en i verkligheten innan jag flyttade hit till Skåne. Möjligen skär den sig lite i färgen mot buddlejan, men vem bryr sig? Jaha, så får man väl ändå konstatera att sommaren är slut (hjälp, nu lät jag precis som Ernst!), i alla fall om man tittar i almanackan. Men ute är det fortfarande skön sommarvärme får man nog säga. Hoppas det håller i sig till helgen också. 

2 kommentarer:

Merja sa...

Tack Karin! Vill börja med att tacka för Akleja fröna som vart en glad överaskning häromdagen i min brevlåda:)) Ska bli väldigt spännande att se resultatet!
Blir alltid så imponerad av de som lyckas fånga fjärilar på bild! Vet inte hur många gånger jag själv har provat...
Min buddleja dog tyvärr efter att jag klippte ner den rejält. Läste i en trdgårdstidning att den skulle tas ner till ca 30cm i april...tror du jag ångrar mig:/
Nu hoppas vi på strålande sol till helgen.
Trevlig helg!
Mvh. Merja

Jord under naglarna sa...

Så fina bilder! Jag tycker mig ha haft så många fler humlor än vanligt nu i sommar, men väldigt få fjärilar tyvärr.
Jag har fortfarande sensommar, men hösten står och lurpassar och det känns helt okej just nu.
Må så gott!

Related Posts with Thumbnails