lördag 10 december 2016

Adventskök

Förra inlägget blev ju så himla färglöst så idag tittar vi in i köket där det finns lite mer färg. På bordet ligger mormors julduk med stjärngossar och julbockar. Den brukar komma fram till första advent och passar bättre på det här större köksbordet än det förra. Ljusen på bordet tänder jag varje morgon till frukosten. De brinner fint och rinner lagom mycket för att bilda "galler" upptill. Ett datumljus från Liljeholmen fick jag tag på till slut. Det brukar jag ha varje jul men i år var det svårt att hitta ett. Ljusstakarna i fönstret är av samma modell men har lite olika färg. Den högra är blankt klarröd och den vänstra är matt mörkröd. De har dock fått samma sorts rosett på sig. De är egentligen köpta till två andra fönster men hamnade här när jag insåg att jag inte hade stakar eller stjärnor som passade. 

Det där med gardiner grunnar jag fortfarande på. Det vore ju kanske lite mer ombonat och dessutom skulle de kunna bidra med lite mer färg. Men vilken sort ska man ha? Vad har ni? Längder, kappor, vepor, eller? 


1 kommentar:

Rost och rädisor sa...

Så julfräscht du har det!
Varför inte en kappa vid köksbordet och längder i samma tyg vid det andra fönstret...
Kul att hålla fast vid en tradition som datumljus. Själv måste jag ha en adventsstake på köksbordet som jag tänder varje frukost.
Ha det så gott i julaveckan
/Anette

Related Posts with Thumbnails