onsdag 15 november 2017

Två nya träd

Man skulle ju kunna tro att jag gått i ide, med tanke på hur länge det var sedan jag skrev något här på bloggen. Så är det inte riktigt, även om det inte alls funnits något som lockat till utomhusvistelse under oktober. Bara regn och rusk månaden igenom. Och det är ju mest trädgårdsrelaterade saker jag brukar skriva om. Här kommer i alla fall ett inlägg om två träd. 


Tidigt i somras köpte jag ett Malus ´Red Sentinel´ på Flyinge Plantshop. Den sitter i runda rabatten på framsidan för att ersätta rosenhagtornet som satt där innan. Det slutade att växa och fick till slut inte ens blad. När jag grävde upp det, såg rötterna exakt likadana ut som när jag planterade det. Inte ett gott tecken. Hoppas att denna malus kommer att trivas bättre. Det är ju de där små röda äpplena man vill åt, till juldekorationer och liknande. 


Under höstlovet tog jag en sväng förbi Blomsterlandet för att köpa orkidéekrukor. Då visade det sig att de hade 50% på alla buskar och träd (det lilla som nu fanns kvar). Jag har varit sugen på en Malus´Professor Sprenger´ tidigare men har aldrig slagit till. Nu hade de dock ett fint exemplar kvar och då dessutom till halva priset. Var det ska placeras någonstans här hemma har jag ingen aning om. Det får jag lösa i vår. Då hoppas jag på vacker blomning också. Det är ju trots allt en sorts äpple, och de har ju den finaste blomningen. 

´Professor Sprengers´ fina bär/äpplen. 

Ser ju inte mycket ut för världen i nuläget. 

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails