fredag 1 juni 2012

Ack, så vackra

Äntligen får jag uppleva det där med aklejor som självsår sig! När jag bodde i Stockholm och vi hade sommarställe på Ingarö ville jag så gärna ha aklejor där. Jag läste i trädgårdsböcker att de var så enkla och självsådde sig både här och där, nästan så mycket att det kunde bli besvärligt. Jag satte planta efter planta men de ville ju inte ens ta sig. De blommade på sin höjd första sommaren och sedan dog de under vintern. 


Men nu har jag i alla fall äntligen aklejor som "bara kommer". Jag har bara köpt en enda planta, de andra har flyttats från andra ställen på tomten eller frösått sig alldeles på egen hand. 


Den på bilden här ovanför blommade mitt inne i min dunge och fick flytta till en mer synlig plats. I år blommar den överdådigt. Jag köpte en vit planta till vita rabatten, men det har dykt upp vita även i färgstarka rabatten nu i år. De vanliga lila har kommit för första gången och den rosa skönheten längst ner har kommit från ingenstans. 

Hoppas Ni får en härlig helg! 

3 kommentarer:

Marina sa...

De är SÅ fina! Jag älskar verkligen aklejor och blev så ledsen när jag för något år sedan hade problem med aklejsteklar. De åt ur knopparna inifrån.
Nu mår de bra igen.

Kramar!

Livet på solsidan sa...

Underbara! Har för mig att vi bara hade mörklila i fjol (då var ju iofs allt kaos i trädgården), men i år är här mörk-, ljuslila, rosa och en vit. Så glad för dem!

Kram Tamara

Fröken Grön sa...

Aklejor är verkligen utomjordiskt vackra! Här "ploppar" de också upp lite varstans; försöker gräva upp och plantera om en del så att de hamnar på ställen där man faktiskt ser dem.

Må så gott!
/Anna-Kain

Related Posts with Thumbnails