söndag 24 juni 2012

Utfärd i midsommartid

Eftersom mamma och pappa har besök från Stockholm nu över midsommarhelgen, passade vi på att åka på lite sightseeing igår. Att åka ner mot sydkusten var helt rätt. Vi hade soligt och fint nästan hela dagen. 


Förutom vackra vallmofält så vajade också svenska flaggor vid varenda gård nere på Österlen. Den svenska fanan måste vara världens finaste flagga. Den gör sig ju så bra mot en blå sommarhimmel. 


Vi stannade till vid både Glimmingehus och Ales stenar. Gamla byggnadsverk var alltså dagens signum. 


Bloggerskan själv vid en källarglugg på Glimmingehus. 


Det är en ganska brant promenad upp till Ales stenar. Där i backarna betar både får och kor. Det ser nästan ut som att de betar i himlen eller att de ska trilla över kanten, ner i havet.  
Ett märkligt byggnadsverk det där. Ingen lek att släpa upp alla dessa stenar. Jag vet hur jobbigt det kan vara med sten, eftersom jag stöter på dem titt som tätt när jag ska göra nya rabatter eller plantera något. Då är det ju ändå bara småsten i jämförelse med dessa!

4 kommentarer:

Hem och Harmoni Marie sa...

Kul att se lite foton på dig :) Jättefin
Ha en fin fortsättning på söndagen,kram Marie

Marina sa...

Vackra vyer!

Vi sitter just här och funderar på vad vi ska göra med en besökande familj från USA som kommer till oss i början av augusti. Får se vad vi bestämmer oss för.

Kram!

Hanna sa...

Så fina bilder.
Kram
Hanna

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Oj vilken semesterlängtan jag fick nu. I somras var vi på österlen en vecka. Njuter av dina bilder!
Hälsar,
Anna-Karin

Related Posts with Thumbnails