måndag 9 juli 2012

Rosexplosion

Så fick vi en riktigt härligt, varm sommardag igår. På förmiddagen kunde jag äntligen bli klar med grundmålningen av hela insidan av planket. Nu återstår slutstrykningen som jag ska ta tag i idag (och sedan hela utsidan förstås). På eftermiddagen var det faktiskt för varmt för att kunna måla i solgasset och jag latade mig i skuggan under parasollen istället. 


Regnet som föll i förrgår, precis när jag klippt gräset färdigt, och värmen igår gjorde att rosorna har fick sig en rejäl skjuts. Madame Boll blommar med vackra, knallrosa blommor i trekammarrabatten. Dessutom har silvernattljuset Siskiyou börjat blomma. Jag trodde att den var en penstemon eftersom jag satte båda samtidigt i höstas, men jag verkar ha blandat ihop deras placering. Det var penstemonen som var död och inte silvernattljuset. En av mina "hittade" rosor blommar bredvid en flyttad pensé och de bildar en särdeles lyckad kombination, som bilden inte alls gör rättvisa. I vita rabatten är Winchester Cathedral alldeles ovanligt vacker. Jag har upptäckt att den har en rosafärgad syster, Mary Rose, som jag tror måste få flytta in här någonstans. Dock inte i vita rabatten. Kvällen bjöd på en dramatisk solnedgång. Bilderna är fotade från mitt sovrumsfönster. Några timmar senare vräkte regnet ner igen, men då var det ju natt så det gjorde absolut ingenting. 


Nu ska jag ut och måla igen. Jag ska lyssna på Sommar i P1 också, för idag är det mammas gamla dagbarn Daniel Sjölin som ska prata. Spännande att höra om han kommer nämna sin gamla gosedjurshund Våffe Våffla. Den har i alla fall varit med på TV en gång. 

3 kommentarer:

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Fina bilder! Och Winchester Cathedral är ju bara så snygg! Tror nästan att en Winchester Cathedral måste få flytta hem till mig.. ;)
Så roligt med trädgårdsbesök också!
Kramar!

Marina sa...

Många är rosorna som blommar nu. Jag är svag för vita tror jag bestämt.

Kvällen i går bjöd på en mycket vacker himmel även här. Lite svårt att fånga exakt hus vackert det är.

Kram

Fröken Grön sa...

Du är flitig du, som orkar måla i värmen. Men så blir det ju fint också!

Jag lufsar också runt och njuter av alla mina rosor som blommar just nu. Skulle kunna ha ÄNNU FLER sorter! Fast nu ösregnar det ute, så många av de fullt utslagna blommorna kommer nog att regna sönder... Tur att det finns gott om nya knoppar!

Må så gott i din gröna sköna oas!
/Anna-Karin

Related Posts with Thumbnails