fredag 27 juli 2012

Rostorn

Häromdagen gjorde jag slag i saken och snickrade ihop ett rostorn till trekammarrabatten. Det är The Generous Gardener som har fått ett stöd här i livet. Jag gjorde en enkel modell av trälister som jag hade uppe på loftet. Det fick bli svart förstås. 


Eventuellt gör jag ett till torn, till andra ändens ros Spirit of Freedom. Den är också lite tung när den blommar och kan behöva stödjas. 


The Generous Gardener var tydligen en ros som togs fram till ett NGS-jubileum i England. Namnet anspelar väl på de generösa trädgårderare som väljer att visa upp sina trädgårdar för allmänheten. 


Men rosen är generös i sig själv också. Jag satte den i höstas och den har växt bra i år. Blommar generöst gör den också. Med hjälp av rostornet ser man blommorna bättre. De lägger sig annars gärna längs marken på grund av tyngden. 


I rabatten finns två tillfälliga "torn" också. De finns här i år till luktärtorna. Mina första Painted Lady-luktärtor har precis börjat blomma. Men de får jag visa en annan dag. 


Tre andra rosa rosor blommar här också. Det är Leonardo da Vinci, Mme Boll och Spirit of Freedom


7 kommentarer:

Fröken Grön sa...

Konstaterar igen att du är jättehändig med hammare och spik, - så fint det där blev! Ser ut att vara av samma modell som det jag har, men där fick jag leja in min käre fader för att få ihop alla delarna. Du är duktig, du!

Ha en fortsatt skön fredag!
/Anna-Karin

Nora sa...

Jag är så imponerad av allt du snickrar ihop! Jättefint blir det!
Hoppas du får en skön helg!

Marina sa...

Mycket fint torn! Tror det skulle göra sig bra med ett till där så som du tänker. Det är snyggt att få höjd som är kvar året om tycker jag.

Kram i värmen!

Tiger sa...

Så fint rostorn du har snickrat! Önskar mig också ett sådant blomstöd, till rosor eller klematis. Kanske får snickra ett själv jag med, för maken nappar inte... ;-)

Sommarhälsningar
Elisabet

Millan sa...

Så fint! Jag gillar kontrasten svart mot växterna mycket det tar fram det vackra ännu mer.

Ha det gott!
Kram

Jord under naglarna sa...

Det byggde du snyggt! Jag är inte så händig med hammare och spik så jag gjorde nyss provisoriska rostorn av armeringsjärn och ståltråd. Det är ingen hållbar lösning, men få duga så länge. :)

Nina sa...

Vilket fint rostorn!
Det borde ju fungera att "klä in" tornet med nät, så att rådjuren inte kommer åt blommorna??
Jätte fin blogg du har!
// Nina

Related Posts with Thumbnails