lördag 19 oktober 2013

Tänker på träd

Det går fort nu. I lördags fotade jag björkarna och blodboken på framsidan. Då var björkarna fortfarande mest gröna. 


Fyra dagar senare är dubbelbjörken nästan helt gul och blodboken har bara löv kvar nertill. Sedan dess har det fallit av en hel massa löv till, speciellt efter gårdagens blåst. 

Usel bild, men man ser i alla fall skillnaden i färgen. 

Den där växthus-beställningen har fått mig att börja fundera över sydsidan av tomten. Där har det hittills inte hänt så mycket, men nu kommer det att finnas anledning till ändring på det. Det är mot sydfasaden av huset som växthuset/orangeriet/vinkastet kommer att bli. Mina funderingar har rört sig mycket kring det där med träd (kanske eftersom många träd just nu har så vacker färg) och jag har kommit fram till två som jag absolut vill ha. En katsura, för den vackra lösprickningens och doftens skull, och en ullungrönn, för höstfärgens och blomningens skull. Jag tror mig ha klurat ut var katsuran ska stå. Det är ju lite kinkigt, eftersom den inte vill stå i blåst. Placeringen av ullungrönnen är jag inte lika säker på ännu, men det kommer nog. På sydsidan försvann en hel del träd när det röjdes här för några veckor sedan, så det går att tänka i lite nya banor nu. 

I "lunden" hos pappa och mamma finns både en katsura och andra vackra träd. På bilden, som fotades i fredags med mobilen, syns en lönn med vacker röd färg, pärlrönn till höger och en kopparlönns flagnande stam (tror jag i alla fall)


Idag var det kallt att vara ute och plantera lökar. Knappt 10 grader och molnigt, men lökarna som äntligen kommit behövde komma i jorden. Hoppas på uppehåll imorgon så att jag kan få alla tulpaner i marken också. 

Ha en fortsatt fin lördagskväll! 

3 kommentarer:

Marina sa...

Va? Vill inte Katsuran stå blåsigt? Min står nog ganska blåsigt tycker jag och den har aldrig klagat.
Det låter så himla spännande med växthusbygget. Hur många kvadrat? Material?

En Ullungrönn vill jag också ha men just nu ser jag ingen plats. Kommer kanske på en plats en vacker dag.

Hoppas du får en bra söndag. Lite regn har utlovats tror jag men det kanske bara blir lite duggregn, vem vet.

Kram

Veronica sa...

Jag vill oxå ha en katsura. Inte för jag vet hur den luktar men jag är väldigt nyfiken på att känna doften :)

Det är helt underbart att ha en vinterträdgård att vara i när det snöar och är kallt ute !

Må gott!

Almbacken sa...

Men så,spännande med växthus!

Att fundera på träd är ju så,trevligt. Dom du har valt ut är två av mina absoluta favoriter. Jag har en ullungrönn som jag älskar och om jag bara hade någon plats hade jag satt en katsura också . Bra val du gjort:)

Kram,
Maria

Related Posts with Thumbnails