torsdag 5 december 2013

Förutseende, för en gångs skull

Så har ännu en storm dragit in över oss. Men det verkar som att Sven tar det lite lugnare än vad Simone gjorde. Den här gången var jag dessutom mer förutseende. Så fort jag kom hem satte jag igång att fylla alla stora kastruller med vatten, laga middag (fastän det egentligen var lite för tidigt) och duscha medan det ännu fanns varmvatten. Men det strömavbrott som höll i sig längst varade i dryga fyrtio minuter. Det kan jag leva med. Efter Simone hade jag ju strömlöst i två dygn. 


Min största farhåga gällde morgondagens stora pepparkaksbak. Min föräldrar får också strömlöst vid den här typen av väder, och det är där som det årliga peppis-baket ska äga rum. Förhoppningsvis är de inte heller så hårt drabbade. 


Bilderna är, av förklarliga skäl, inte fotade idag. Jag hoppades ju att min Helleborus Christmas Carol skulle slå ut till advent. Så blev det inte. Men min andra, namnlösa, blommar i alla fall, och Christmas Carol kanske hinner komma till jul. Om det nu inte blir en massa snö. Det lilla som går att se genom fönstret avslöjar ett tunt, tunt snötäcke. 


Ha det bra och blås inte bort! 

4 kommentarer:

Marina sa...

Julrosor är så underbara, oavsett färg.

Vi var utan ström i tre timmar i går kväll. Även jag var mer förutseende än förra gången. Lagade maten snabbt som attan när jag kom hem, tappade upp vatten, drack te...

Mina föräldrar var utan i 24 timmar nu också. För någon timme sedan kom dem tillbaka men bara på två faser då så spisen funkade inte.

Kram

Hanna sa...

Ha en fortsatt fin lördag.
Kram
Hanna

Rosor och ruiner sa...

Strömlöst i två dygn, det lät inte kul, förstår att du förberedde dig för det värsta den här gången....
Hoppas det gick bra med pepparkaksbaket!
kram Gunilla

Jenny sa...

Hej Karin!
Åh vad fint med julrosor!

Inget kul med strömavbrott..bra att du var förberedd den här gången.

Ha en skön andra advent,

Kraam Jenny

Related Posts with Thumbnails