lördag 30 augusti 2014

Nästan alla rätt

Sitter med datorn i knät, Finnkampen på tv:n och en rejäl förkylning i kroppen. Det har inte blivit så mycket gjort här idag. Både förkylningen och vädret stoppar aktiviteter utomhus, men lite bullar har jag i alla fall bakat. Imorgon är det dags för Växtmarknaden i Bäckaskog. Får väl se om jag far dit eller ej. Om det vräker ned, vilket det riskerar att göra, stannar jag nog hemma. 


I mitt förra inlägg skrev jag om den totalt färgmissmatchade trekammarrabatten. En rabatt där jag är betydligt mer nöjd med färgsättningen i år, är rosenrabatten. Den är ju helt sprillans ny och har verkligen levererat. Rosorna går i gul-orange-aprikos men undantag för Nostalgie som har mer rött i sig. 


Som komplement till rosorna har jag satt en del annueller. Miniringblomman Apricot Daisy har verkligen bjudit på fin blomning och stämmer så bra i färg. Startar som aprikos och övergår i alltmer gula toner. Kompakt och söt i växtsättet. Den kommer nog att få komma tillbaka nästa år. Lite fröer kanske kan övervintra också. 


Lejongapet Twinny Peach har jag visat förut. Den passar också utmärkt här och kanske får återkomma nästa år i sällskap med Chantilly Mix, som passar mycket bättre här än ihop med rosa blommor i trekammarrabatten. 

Den fantastiskt söta sömntutan Bridal Bouquet har också passat finfint ihop med rosorna och övriga annueller. 


Rosorna ja. De har ju blommat otroligt fint i sommar trots att de är helt nya. Vuxit har de också gjort, i alla fall de flesta. Lady of Shalott tog en liten blomningspaus men kommer nu tillbaka med massor av knoppar och har blivit otroligt stor på en sommar. Mycket större än jag räknat med. 


 Leander har inte tagit någon paus alls. Den bara blommar och blommar och blommar. Den är jag verkligen glad att jag satsade på. 


 Nu ska jag festa till på lite mer nässprej. En riktig höjdare såhär på lördagskvällen!

2 kommentarer:

Marina sa...

Himla trist med förkylning. Kanske inte jättehöga odds på den iofs med tanke på ditt arbete. Det är ju så många som blir sjuka nu i början av terminen. Här har det varit sjukstuga under veckan som gått.

Hoppas du mår bättre imorgon så vi kan ses en liten stund.

Fina matchande växter du har. Jag funderar en hel del på där med färgmatchade rabatter eller ej. Har total blandning i några rabatter och färgtema i några. Kanske är bra så.

Kram

Rost och rädisor sa...

Ljuvliga pasteller i din gula rabatt. Det är så läckert när det gula övergår i aprikos och rosa som på sömntutan.
Krya på dig.
Anette

Related Posts with Thumbnails