torsdag 20 november 2014

En överraskning i gråvädret

När jag planerade och planterade växterna i sydrabatten hade jag en ganska tydlig tanke om deras funktion i trädgården. Det skulle vara växter med fin höstfärg, växter som har en lång säsong och så växter med ovanlig blomningstid. Med tanke på det sistnämnda så valde jag två sorters trollhassel och ett hybridkejsarolvon. De blommar tidigt, tidigt på våren, när det fortfarande är vinter.


Eller också börjar de blomma i november. Tydligen! Det hade jag inte räknat med faktiskt. Men olvonet har massor av knoppar och flera utslagna blommor. Så söta, så söta. Det känns på ett sätt väldigt malplacerat med söta, små ljusrosa blommor just nu, men samtidigt väldigt välkommet. 

3 kommentarer:

Marina sa...

Fint men håller med om att det nog ser lite malplacerat ut. Svårt att få ihop de söta små blommorna med annalkande granar, ljusslingor, snö (förhoppningsvis)... Jaja, man får ta naturen som den är :).

Kram

Rost och rädisor sa...

Visst känns det lite udda och rosa är ju inte precis höstens färgskala, men så söta. En anledning att gå en extra runda i trädgården.
Önskar dig fin helg
Anette

Fröken Grön sa...

Ja, det är verkligen makalöst vad naturen känns fövirrad just nu. Fast det är ju inte konstigt, med tanke på vilket milt väder vi har haft.
Hoppas du får en fin start på veckan som kommer. Snart får vi fira advent!
Kram!

Related Posts with Thumbnails