tisdag 11 november 2014

Månadsbilder ~ November

Långt om länge så blir det nu nya månadsbilder. Som utlovat, så är det i stort sett samma vy som förra året. Men från andra hållet. Ett tre-bilders-svep från vänster till höger, eller från nordost mot söder om man hellre talar i väderstreck. 


Det ser ganska rörigt ut där inne i växthuset, men det blir det förhoppningsvis bättring på under det kommande året. Två plattor ligger på prov i gräsmattan också. Det ser knäppt ut nu men tanken är att det ska bli trampstenar från växthuset till grönsakslandet. Nu ligger de ovanpå gräset för att jag ska "känna in" om de har rätt placering. 


Nu på eftermiddagen var jag ute och petade ner några fröer. Det är sådana som vill ha en vinter för att kunna gro. Återstår att se om det går. Funkar det, så ser jag fram emot porslinsanemon, lunddocka, fler julrosor och vaxklocka i blom om några år. Det var väl ingen som trodde att det där med trädgård går snabbt. 


Jag kände mig lite som Carol Klein när jag strödde grus på ytan av sådden. Hon har ju alltid "grit on top". Jag har tittat på hennes Life in a Cottage GardenYoutube, igen! Där får man följa ett år i hennes trädgård i Devon. Två månader i varje avsnitt. Alla lika bra, tycker jag. Rekommenderas, om man står ut med att det inte är textat förstås. 
Nu ska jag försöka vara lite, lite flitigare på att skriva inlägg. Det är i alla fall ambitionen! Inte alls säkert att det blir så. 

3 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Hoppas att frösådderna tar sig. Jag har en himla förmåga att glömma vattna framåt våren.
Allt gott
Anette

Marina sa...

Det låter klokt att lägga ut plattorna på prov sådär. Blir nog bra.
Hoppas frösådderna blir lyckade. Jag har inte sått några fröer i höst men jag har skakat en del frökapslar för att på så sätt "hjälpa till" lite.

Kram

Jord under naglarna sa...

Ditt växthus är så himla fint! Jag har sagt det förut. :)
Smart att känna av om trampstenarna ligger på rätt ställe.

Lycka till med frösådderna!

Related Posts with Thumbnails