tisdag 4 november 2014

Bara fin patina, eller?

Egentligen är det hög tid för nya månadsbilder men vädret har inte varit så fotovänligt ännu i november. Jag har bestämt mig för en ny vy, nu när mitt månadsbild-år har gått ett varv. Förra året kändes det lämpligt att välja en vy där man såg växthuset och tomten omkring. Nu kommer det att bli samma saker, fast från andra hållet. Men jag väntar på en hyfsat fin dag innan jag fotar. 


Förra hösten satte jag en gammal kruka på altanräcket. Jag tänkte att det kunde vara trevligt att ha något att titta på från matbordet även under vinterhalvåret. Det har det varit också. Det jag inte hade tänkt på var att algerna skulle växa så glatt på krukan. Det borde jag kunnat räkna ut, med tanke på hur husets norrgavel ser ut. Vi får lätt alger på saker utomhus här i Skåne. Jag är glad att jag har ett rött hus, för då syns det inte så mycket. Men det som är ett gissel att ha på huspanelen är ganska snyggt på en kruka. Patina skulle man kanske kunna kalla det. 


Nedanför ljungen i krukan står några av de fuchsior som inte har flyttat ner i källaren ännu. Deras färg passar bra ihop med den flerfärgade ljungen. 


Ha en fin tisdagskväll! 

4 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Patina är fint liksom alger utom på huset : )
Känner att jag tog in många av mina krukor alldeles för tidigt, men vem kunde ana denna milda höst.
Allt gott Anette

Hanna sa...

härliga höst

Marina sa...

Passar bra där, ljungen i "patinakrukan". Kan man få välja var man vill ha de där algerna tror du? Skulle ju vara bra. Inte på huset, inte på trädäcket för det blir så halt men gärna på en kruka eller två.

Hoppas din dag varit riktigt bra.
Kramar

Rosor och ruiner sa...

Visst är det patina!
Vi har också en del problem med alger, på vår norra sida på huset, inte så kul.. men på din kruka var det fint!

Kram Gunilla

Related Posts with Thumbnails