fredag 31 oktober 2014

Halloween

Jag är ingen stor anhängare av Halloween. Kan liksom inte förstå varför vi måste importera en "högtid" som denna. Nog finns det gott om andra, trevligare högtider i andra kulturer som vi hade kunnat anamma istället. Men med det sagt, så tycker jag ändå att traditionen med att skära ut pumpor och använda som lyktor är trevlig. 


I år får en pumpa bo i växthuset. Den har inget läskigt ansikte men väl några blomliknande hål. Skenet är fint nu när det blivit becksvart ute. På en av hyllorna på kortväggen står en glaslykta som inte använts på mången god dag. Men eftersom den är av glas tänkte jag att den kunde passa här ute. Växthuset är för övrigt väldigt tomt. Det blir det förhoppningsvis ändring på nästa säsong. Nästa säsong ska jag också köpa en möbel att ha här ute. Det lilla plastbordet och de udda stolarna är ju inte alltför charmigt. Det har dock använts flitigt under björken i sommar när vi byggde växthuset och behövde ta en saftpaus i skuggan. Jag tänker mig att den nya möbeln ska vara ett runt bord och fyra stolar i trä. 


Happy Halloween! 


4 kommentarer:

Marina sa...

Pumpor kan vara fint tycker jag även om man inte firar Halloween, vilket inte vi heller gör precis. En skål i form av en pumpa med lite godis i och några prydnadspumpor i keramik på soffbordet känns mer höstigt än halloweenigt.

Fint mönster du gjort på pumpan.

Kram o trevlig helg!

Rosor och ruiner sa...

Är inte heller någon anhängare av Halloween, men visst kan utskurna pumpor med ljus vara fint, även fast jag inte har det heller, vet faktiskt inte varför. brukar bara ha nån liten prydnadspumpa inomhus.

Kram Gunilla

Rost och rädisor sa...

Här firar vi inte heller Halloween, men jag gillar också pumpor och lyktor och pysslandet. Olyckligt att fira samma helg som Alla helgon. Det är väl min största invändning.
Din lysande pumpa jättefin. Inte behöver det var skräckinjagande fejs som sen känns passé så fort helgen är över. Nu kan du ju glädjas desto länge.
Ha det fint
Anette

Mina Gröna Tankar sa...

Helgens finaste pumpa! Det mönstret copycattar jag direkt när jag återigen får bestämma över pumparna (just nu är det 6-åringens avdelning här hemma,)

Related Posts with Thumbnails