måndag 13 oktober 2014

Tomatpaprika

I början av sommaren fick jag en paprikaplanta av mamma som hon dragit upp från frö. Hela sommaren har den stått på altangolvet och för ganska precis en månad sedan fick den flytta in i växthuset. Då såg frukterna ut såhär. 


Nu har det alltså gått en månad och jag har ätit en av paprikorna. En en-portions-paprika om man nu kan kalla den det. Om någon dag kan jag ta nummer två och den är lite större. Jag trodde inte riktigt att jag skulle kunna skörda ätbara paprikor från den där lilla plantan. Det hade nog inte heller blivit några mogna paprikor om den stått kvar på altanen. 


Att fota de rodnande paprikorna var inte lätt. Jag hoppas att det har att göra med att de är blanka och dessutom röda. Rött brukar vara svårt att få till av någon anledning. Det får ju helst inte bero på att det är svårt att fota inne i växthuset. Det får det bara inte vara. 


Imorgon slutar jag tidigt och då hoppas jag kunna få en del frön till perenner i jorden. De har legat och väntat sedan fröbeställningen kom i våras. Det är hög tid att få dem i kruka så att de kan stå ute hela vintern och få den där kylan de behöver för att gro. Håll tummarna för dem!

3 kommentarer:

Marina sa...

Alltid härligt med egenodlat. Här ligger paprikorna i fönsterkarmen nu för att anta rätt färg. De möglar där ute på plantan så jag har fått plocka in dem.

Kram

Hanna sa...

Ha en fin kväll!
Hanna

LINDA sa...

Så roligt att jag hittade det här inlägget. Jag har sått tomatpaprika för första gången i år - frühroth - och skolade om plantorna i dag. Ser fram emot att fylla dem med köttfärs och ost och ugnsbaka dem i sommar.

Solsken
//Linda

Related Posts with Thumbnails