söndag 26 oktober 2014

En helt annan femma

Egentligen är det ganska absurt hur mycket vädret påverkar humöret. I alla fall för mig. Idag var det mycket lättare att gå ut och fixa på tomten. Lite klarare väder och en liten gnutta sol gjorde susen. Jag har inte tagit in alla fuchsior, men nästan. Några var helt enkelt för fina, och blommade för mycket, för att få flytta ner i källaren. Det är så skönt att ha fått in alla krukor i förrådet. Av bara farten fick sig förrådet en liten städning, plankor kom äntligen upp på loftet, alla "stöttningspinnar" till växter kom in och hallonen blev klippta. Så kan det gå när man helt plötsligt får ett ryck. 


En som tydligen inte tappade någon energi alls av att bli uppgrävd, delad och flyttad för ett tag sedan var julrosen i vita rabatten. Båda delarna av plantan har knoppar. Vilken liten kämpe! Nu när det dessutom är rensat och fixat i den rabatten kan jag till och med se blommorna inifrån huset. Bonus. 


Den här veckan har jag två studiedagar, och sedan är jag ledig i hela fem dagar! Ska bli så himla skönt. 

2 kommentarer:

Marina sa...

Underbart med dagar då man känner energi och flyt. Jag valde att vänta med skogsfotograferingen till imorgon trots att det var ganska ljust väder igår. Maken och jag sällskapade till skogen för att springa. Värdefullt det också för oss.
Enligt prognosen ska det bli riktigt soligt imorgon och då blir det jag och Ronja till skogs :)

Kram

Rost och rädisor sa...

Så trevligt med julrosor alla redan. Man undrar om stackaren vet vad som väntar.
Ha det så gott
Anette

Related Posts with Thumbnails