torsdag 16 april 2015

Nu blommar Tibasten

I sydplanteringen, bredvid ullungrönnen, sitter en tibast. Det var en växt jag aldrig sett innan jag flyttade till Skåne. Men jag fick syn på den på väg till mataffären och tyckte den var så söt. Att den dessutom blommar på nästintill bar kvist och såhär pass tidigt är bara en bonus. 


I sydplanteringen var målet att hitta växter som blommar vid lite annorlunda tider på året och som dessutom har fina höstfärger. Tibasten har kanske ingen spektakulär höstfärg men nu på våren är den fin och sedan friskt grön hela sommaren. 


Idag hann jag vara ute en stund efter jobbet. Känns alltid lika bra att hinna det. Jag hann halvvägs på rensningen av pionrabatten. Den ska få sig ett lager av hästgödseln när rensningen är färdig. Kanske i helgen. 

3 kommentarer:

Marina sa...

Jag kommer aldrig ut i trädgården! Vardagen tar all min tid. Maken lägger all sin tid på badrumsrenoveringen och jag gör därför allt annat. Helt rimligt eftersom vi så klart vill ha badrummet klart någon gång.
Många kalas har vi dessutom i april och Ronja behöver en hel del passning. Får se i helgen om jag kommer ut för att få någon mer rabatt vårklar kanske.

Fin blomning!

Kram

Nora sa...

Va fin den är - en riktig färgklick!
Kram Nora

Hanna sa...

Vackert det blommar
Ha en toppen lördag
Hanna

Related Posts with Thumbnails