onsdag 12 augusti 2015

Äntligen stockrosor

Länge och väl har jag väntat på att få några olika färger på stockrosor i förrådsrabatten. Där fanns det redan några enstaka plantor när jag flyttade hit, men de var alla av samma sort. En lite halvtrist röd-rosa variant. Så jag snodde fröer när jag var i Kivik och jag vann i en utlottning på Marinas blogg för flera år sedan. Ingen av dessa fröer ville ta sig. Men så fick jag ännu fler fröer av Marina (tusen tack!) och nu har jag äntligen fått några av dem att blomma. Känner du igen några av färgerna Marina? 

Nu ska jag försöka att sno åt mig ännu fler fröer när jag är ute och går någonstans där de växer nära en tomtgräns. Men jag ska vara noga med att förså istället för att försöka få dem att vilja ta sig direkt i rabatten. Lyckligtvis har de inte drabbats av rost ännu och de är jag glad för. Jag gissar att när man väl fått några olika färger vill man bara ha fler. Åtminstone vill jag det. 

Blekt laxrosa variant med limegrön mitt. 

Den enda sort som redan fanns här. 

Aprikosfärgad med mörkare mitt. 

Riktigt djupröd sort. 

4 kommentarer:

Tittis trädgård sa...

Stockrosor är så underbara tycker jag! Riktiga mormorsblommor. Vilka fina färger du har på dem. Härligt när man lyckas med något man drömt om. Ha det fint/ Titti

Rost och rädisor sa...

Härliga, härliga stockrosor. De aprikos och laxrosa får mig att fullkomligt smälta.
Jag har också försökt med olika färger, men de flesta verkar vara tvååriga. Har en mörkt djupröd (svart) sort som kommer år från år.
Allt gott
Anette

Marina sa...

Japp, känner igen alla färgerna :).
Ta dig en tur ner till Simrishamn och Brantevik för att "sno" lite fröer. Där finns verkligen stockrosor i alla färger. Annars kan jag ta en del fröer till härifrån. Inga problem. Vita, gula, mörka (kanske inte svart men mörk)...

Kram

Fröken Grön sa...

Det är ett stockros-år på Solhäll också. Så härligt! Tror minsann att några av mina också härstammar från Marinas trädgård! :-)

Toppen om vi ses på Bäckaskog! Lägg gärna ett SMS om du är där, Tror du har mitt nummer?

Må gott så länge! (Och happy skolstart! Det är väl snart dags?)

/Anna-Karin

Related Posts with Thumbnails