söndag 30 augusti 2015

Både planerade och oväntade inköp

Idag var det dags för den årliga trädgårdsdagen vid Bäckaskogs slott. Som vanligt träffade jag några gamla bekanta från bloggvärlden. Trevligt att ses igen tjejer. Med mig i år hade jag också mamma. Som tur var, hade vi tagit hennes och pappas bil. Det rostorn jag köpte hade nämligen aldrig gått in i min bil. Ett smidestorn av tratt-modell som nu rymmer min japanska ros (som jag fick som litet skott av Marina och som nu är över en meter hög). 


Förutom tornet, som var ett planerat inköp, så blev det både några eftersökta växter liksom några rena impulsköp. Ljusgul grekisk vädd till cottage-rabatten har jag letat efter ett tag. Den passar som handen i handsken ihop med rosen The Pilgrim. De har samma härliga färg. Till samma rabatt blev det också ett impulsköp, en japansk klematis som jag inte lärt mig namnet på ännu Yukikomachi. Blekt lavendelfärgad är den, eller nästan vit. 

Heritage, som också sitter i cottage-rabatten

En fuchsia som jag velat ha ett tag hittade mamma åt mig. Den heter Happy Wedding Day. Sedan blev det en impulsfuchsia också som heter Checkerboard. Jag ska fota dem en lite soligare dag än denna. Slutligen blev det ett sista impulsköp som var det mest oväntade av dem alla, nämligen en vit keramik-temugg. 
 

1 kommentar:

Sofie sa...

Vad roligt att du hade hittat till mig. Du verkar ju ha hittat mycket på Bäckaskog. Den där smideskonsten var ju hur fin som helst, det finns alltid något som man skulle vilja ha av dem. Ha det fint!
Kram Sofie

Related Posts with Thumbnails