tisdag 11 augusti 2015

Månadsbilder och saker på gång...

Man skulle kunna tro att jag varit bortrest, men så är inte fallet. Jag har bara inte kommit mig för att skriva inlägg. Men nu är det verkligen hög tid för månadsbilderna. Dessutom är det lite annat som pågår här hemma och lite "före-bilder" kommer efter månadsbilderna. 


I växthuset är det sig ganska likt sedan förra månaden. De första tomaterna har börjat bli röda (eller orange-gul-röda om man ska vara petig. Det är en spräcklig sort). Paprikor finns det numera gott om av båda sorterna men de är fortfarande väldigt gröna. 

Bilderna är fotade i morgonljus, och därmed motljus. 


Jo, jag sa ju att det är saker som pågår. Bland annat här: 


Mitt kök ska få en utbyggnad för att man ska kunna ha matbord i köket istället för i ett annat rum. Vi har rivit bort en del av altanen för att göra plats inför grävning av grunden. Altanen gick förut fram till högra sidan av det vänstra fönstret, så säkert en tredjedel av altangolvet kommer att försvinna. Det spelar ingen större roll eftersom den tidigare nästan var lite löjligt stor i förhållande till huset. 

Den nya utbyggnaden kommer att gå från den vänstra husknuten och fram till mitten av det högra fönstrets smala vänsterruta. Den kommer att bli nästan lika djup som altanen och altantrappan kommer att gå ner där man ser den svarta platonmattan vid altanrabatten. Lite svårt att förklara. Inte så lätt att visualisera hur det kommer att bli heller. 


Igår kom grävskopan och började gräva ur för grunden. Bilderna är tagna från husknuten. Den sämre jorden, under matjorden, används för att höja hela marknivån framför altanen där det tidigare var en svacka. 
Bilderna ovan och nedan är tagna imorse från altanen. Grusat och klart vid utbyggnaden. Utfyllt framför altanen och en jordhög kvar för att kunna återfylla runtomkring när grunden är gjuten. 

2 kommentarer:

Marina sa...

Men va spännande! Du måste visa fler bilder allt eftersom det går framåt. Hoppas allt är bra med dig.

Kram

Helena sa...

Alltid spännande med en grävis på tomten! Ska bli kul att följa projektet. Kram!

Related Posts with Thumbnails