torsdag 14 januari 2016

Glasklart

Det fortsätter att hända saker här hemma, renoveringsmässigt alltså. Den här veckan har jag fått nya fönster i vardagsrummet, gamla matrummet och hallen. Vardagsrumsfönstren är de enda som är "inklädda" ännu så därför får ni bara se dem. Lite mindre glasyta har det blivit, men å andra sidan är de mycket bättre, med treglasfönster och öppningsbara inifrån. Man kan tycka att det är synd att sätta in moderna fönster i ett äldre hus, men bekvämligheten väger upp mer än nog. Dessutom är inte mitt hus en liten stuga från 1800-talet, utan en 40-talskåk. 



I matrummet har det blivit två rutor istället för tre som det var tidigare. Det beror på att väggen till utbyggnaden går vid det gamla högerfönstret. I hallen satt förut en dörr ut till altanen. Den hade ett litet fönster med knottrigt glas. Nu är det ett enkelfönster. Det är en väldigt konstig känsla att kunna titta ut på altanen genom ett fönster när man kommer nerför trappan från ovanvåningen. I samma rum sitter också den nya altandörren ut till växthuset. 



Det fantastiska orkidéen har jag fått av en elev. Jag fick den av henne när hon slutade trean, och den har blommat nästan oavbrutet men aldrig så mäktigt som nu, och hon går ut femman i vår. 


2 kommentarer:

Almbacken sa...

Tycker dina fönster ser jättefina ut. Bara man håller sig till de rätta proportionerna för husets ålder gör det absolut ingenting att fönsterna är moderna, tycker jag. Det är ju onekligen mer praktiskt.

Ha en skön kväll!
Maria

Marina sa...

Finfint! Ibland är det ju så att bekvämlighet och ekonomi (energibesparing) går före att bevara det gamla.
Vill gärna se de andra fönsterna också sen :).

Kram

Related Posts with Thumbnails