fredag 8 januari 2016

Tvåfärgat

Här kommer ett något försenat inlägg på temat Tvåfärgat. Jag fick klura ett bra tag innan jag kunde komma på något tvåfärgat i min trädgård. Jag är kanske inget stort fan av det, tycker ofta att det kan bli lite tillgjord. Lite för mycket hybrid om ni förstår. 


Men så kom jag på att krasse ibland blir tvåfärgade och jag hittade till och med en gammal bild för att illustrera detta. Jag funderar på om jag inte ska gå lös på lite krasse i min rosenrabatt till sommaren. Tror att de skulle passa bra tillsammans med sömntutorna (som jag hoppas återkommer av sig själva) och rosorna som går i aprikos, orange och gult. 

Sömntuta i rosenrabatten. 

Nostalgie är en tvåfärgad katt bland hermelinerna i rosenrabatten.  


I somras när jag var ute på hundpromenad hittade jag ett gäng bortsnejlikor i ett dike. Eftersom jag är sugen på att ha sådana i cottage-rabatten rev jag helt sonika upp några med rötter och allt. Mitt hundsällskap undrade verkligen vad jag höll på med. Hoppas att denna tvåfärgade goding vill komma tillbaka i sommar. 
 
 

4 kommentarer:

Maribel sa...

Det var fina tvåfärgade du hittade, och borstnejlikan blir favorit. De är så fina.
Ha det bra!
Marika

Hanna sa...

Så fint, så fint
Ha en bra söndag
Hanna

Snäckskalsdalen. sa...

Vackra bilder hittade du! Krasse är en tacksam växt och ofta lite tvåfärgad.
Härliga bilder.
Agneta kram

Jord under naglarna sa...

Vackra blomster!
Jag har nog aldrig tänkt riktigt så om de tvåfärgade, luktärterna till exempel är ju andra som ofta är tvåfärgade och de gillar jag. :)

Related Posts with Thumbnails