söndag 31 januari 2016

Grått

Nej, det blev inget växthusväder den här helgen. Däremot har det varit grått, grått, grått ute. Passar i och för sig bra till veckans färg-tema hos Maribel. Men jag har inte tagit några bilder på helgens gråväder, utan istället försökt leta fram annat grått från trädgården. 


I växthuset passar det med grått. På golvet är det helgrått. Grå betongplattor. Hyllan som jag satte upp på väggen ovanför planteringsbordet är en gammal äppellåda som med tiden blivit grå. I dungen ligger en gammal trädstam som grånat. Den är kanske mer brun eller beige, men jag tänker på den som grå. Så häftigt med alla mönster och hål som knaprats i den.
Runt vissa rabatter har jag lagt grå plattor för att underlätta bland annat vid gräsklippning. Här är det vita rabatten tidigt om våren. Så värst många grå växter har jag inte. Men lammörat i lila/silverrabatten kan man kalla grå, även om den sitter just här därför att den är silvrig. 


En ny vecka tar snart sin början. Förhoppningsvis utan lika många sjuka elever. Förra veckan var nästan halva klassen borta vissa dagar. 

3 kommentarer:

Monica sa...

Grått är vacker i olika nyanser! Är är med grått ute! dimman ligger tjock! Ha en go söndagskväll!

Maribel sa...

Fina grå bidrag. Lammöron är en fin grå växt, och trädstammen är mycket vacker med all utsmyckning.Fantastiskt.
Ha det fint!
Marika

Merja sa...

Häftig trädstam! Tolkade också lammörat som grått:)
Ha det gott!

Related Posts with Thumbnails