tisdag 2 februari 2016

Omtänk...

...kanske inte är ett riktigt ord, men tänkt om lite har jag gjort när det gäller den rabatt jag kallar trekammarrabatten.  Från början var tanken att denna rabatt skulle gå helt i rosa, en rosa nyans som drar mer åt blått än åt det aprikosa. Kanske med några få vitare inslag. Därför har jag valt till exempel Mme Boll-ros, salvia och malva som stämmer in på denna beskrivning. Förra sommaren såg det bland annat ut såhär, med astrar, flox och Leonardo da Vinci i blom. Det stämde ju bra med den ursprungliga tanken. Men så har jag börjat tänka om lite. Från och med den kommande trädgårdssäsongen ska det få komma in lite andra nyanser. Med flit. 


Tidigare har det ibland dykt upp "fel" blommor när det som slagit ut inte stämt överens med vad som stod på fröpåsen. Som fel stockrosor, vallmo och luktärtor till exempel. Men nu ska starkare eller mustigare toner av rosa beredas plats här, tillsammans med lite rött, vinrött och det ursprungliga rosa. Dessutom ska nog hela rabatten utökas lite. Jag tror att det kommer bli lite lättare nu. Det har nämligen varit lite störigt när "fel" saker letat sig in. Nu kommer jag inte behöva bry mig om det. Det kommer till och med att vara rätt. 

 
 


Exempel på fel som nu kan bli helt rätt. 

2 kommentarer:

Jord under naglarna sa...

Ibland blir fel riktigt fel, men ibland kan det bli kombinationer som man inte skulle kunnat komma på själv och ändå blir det så bra!
Jag har sällan kunnat hålla mig till grundfärgen som var tänkt, men jag gillar det oftast ändå. :)

Jenny sa...

Härligt att se alla blombilder nu i gråa februari:)

Ha en skön söndag Karin!

Kram Jenny

Related Posts with Thumbnails