söndag 21 februari 2016

Terracotta

Jag använder en hel del terracotta-krukor, både ute och inne. Av någon anledningar har de dock svårt för att fastna på bild. Min penséstege smockad med terracotta-krukor är dock ett undantag. Såhär såg den ut våren 2014. Förra året stannade penséerna i växthuset men i år ska jag nog återinföra stegen. Kanske ha den på altanen, trots att den kommer att ha mindre golvyta i år. Men nog ska väl stegen få plats?!

 

Inte så snygga bilder, men de visar verkligheten i växthuset förra våren då operation omskola frösådder inletts. Då var det mest penséer på vägghyllorna. I år ska fler sådder stå här, eftersom det nu finns bevattningsmattor på alla hyllorna. I mina smideshjärtan som hänger på förstukvisten är det nästan bara mindre terracotta-krukor som går ner. De har fått husera allt från plättar i luften, penséer och påskliljor till murgröna och ljung. Här är två exempel. 


Titta på fler terracottafärgade inslag hos Marika, Maribels Garden.  

3 kommentarer:

Maribel sa...

Så många fina krukor och din trappstege är alldeles underbar.
Terracotta krukor är fina, försöker samla på mig.
Ha det fint/ Marika

Jenny sa...

Hej Karin!
Tack, ja bordet kommer bli jättefint efter lite fix o ny färg. Jag gillar också att det är små urtag i skivan under:)

Snyggt med krukor i terracotta och vad fint att ha dem sådär på en stege!

Ha det gott,

Kram Jenny

Tittis trädgård sa...

Så fin din blomsterstege är! Terracottakrukor är så användbara och ser alltid så charmiga ut. Men de måste vattnas ofta, det kan ju vara en liten nackdel. Ha det gott!
Titti

Related Posts with Thumbnails