fredag 26 februari 2016

Vilken vårkänsla!

Vilken härlig dag det varit! Jag har tillbringat nästan hela dagen i växthuset med att så de första fröerna. Där inne var det väldigt varmt. Så varmt att tröjorna for av en efter en. Började med fleece, collegetröja, långärmad t-shirt och linne, men först rök ett lager och sedan nästa. Men när jag stack ut näsan för att hämta posten visade det sig att det var en bedräglig värme. Utanför var det nämligen snålblåst och inte alls speciellt skönt. Hurra då för att solens strålar värmer mitt glashus på ett kick. 


Det är kanske en fjärdedel av fröerna som kommit i jorden idag. Bara de som har så-tid jan-apr eller feb-mar angivet på påsen. Ganska skönt att ta det lite pö om pö.


Tids nog ska alla dessa fröer ha blivit små plantor som vill skolas om. Det är då problem brukar uppstå. Jag har nämligen väääldigt svårt för att kassera något när det väl blivit små plantor. Och då blir det utrymmesbrist kan jag lova. Men då kanske jag kan flytta ut lite i växthuset. Nu står sådderna på ett litet bord under fönstret som ersatt altandörren. En perfekt placering. Mycket ljus, utan brännande södersol och de slipper stå i vardagsrummet.


Snödropparna finns i små tuvor under kastanjen. Så glad att de vill blomma ett år efter flytten från dikeskanten. 

2 kommentarer:

Tittis trädgård sa...

Vad underbart det låter med pyssel i växthuset! Det dröjer nog ett tag till för mig, vi använder det som förråd på vintern och det är nästan omöjlig att få in en enda fot därinne. Men om några få veckor är allt som det ska igen. Härliga vårbilder du visar!
Kram Titti

Jord under naglarna sa...

Å så härligt det låter!
Västhusdörren fryser alltid fast så det dröjer innan jag kommer in där tyvärr. Planen är att göra om dörren, men jag fixar det inte på egen hand och det råkar hela tiden komma annat emellan.

Related Posts with Thumbnails