tisdag 29 mars 2016

Vita och blåa sippor

Påsken blev väl inte precis som jag hade tänkt mig. Förkylningen, som jag trodde var på väg bort, kom tillbaka på långfredagen med förnyad styrka. Fruktansvärt ont i halsen och febrigt tillstånd under påskdagarna. Det gör ju att jag hittills inte hunnit riktigt så mycket som jag tänkt mig. Bu-hu, stackars mig! Men det är faktiskt inte så jättesynd om mig eftersom jag har påsklov den här veckan, och nog ska hinna lite av det jag räknat med i alla fall. Målningen av fönstersmygarna i utbyggnaden går snart in i sista fasen. Sedan ska det tapetseras. Lite läskigt, tycker jag. 


Igår kom fler fröer i jorden och de första små (SMÅ!) plantorna är omskolade. Hittills har jag klarat mig bra utrymmesmässigt med sådderna men nu börjar det bli trängre. Och då har ändå inte luktärtorna kommit i jorden ännu. Jag skulle ha färre luktärtsorter i år var det tänkt. Blev det så? Nej, verkligen inte! Det är fler sorter än någonsin. Men de är ju så ljuvliga att kunna plocka in om sommaren. 


Annat som är ljuvligt just nu, är sipporna. I dungen har vitsipporna börjat slå ut. Den ungerska blåsippan i skuggrabatten har fler blommor än någonsin. De är så fantastiskt söta. Skulle kunna sitta och stirra på dem hur länge som helst. 

2 kommentarer:

Nora sa...

Tänk att du har vitsippor redan! Ibland blir jag allt lite avis på er där i Skåneland:-)
Hoppas du kryar på dig snabbt så du hinner vara ute nu när du är ledig!
Kram Nora

Tittis trädgård sa...

Härliga vårtecken du har! Det är lite skralt med den varan hos oss, men det kommer det med. Man kan i alla fall se toppen på en del växter så man blir lite hoppfull. Krya på dig och lycka till med tapetseringen.
Kram Titti

Related Posts with Thumbnails