onsdag 29 mars 2017

Blåsippan ute i backarna står

Ja, eller den ungerska blåsippan blommar i rabatten åtminstone. Lika söt och svårfotad varje år. Man vill gärna fota den i sol (vilket gick bra i helgen eftersom solen visade sig rikligt då) men samtidigt gör solen att den blå färgen inte riktigt blir som den ska. Vilket dilemma!


Blåsippan är inte den enda sippa som blommar. Vitsipporna är på gång i dungen också. Till påsk kommer de troligen vara som finast, och flest. Annars är det under kastanjen som den mesta blomsterprakten funnits den senaste tiden. Krokusarna och snödropparna har blommar i klasar ett bra tag nu. Vissa krokusar börjar sjunga på sista versen nu men snart kommer de små påskliljorna tête-à-tête att ta vid. 


De ljuslila krokusarna blommar fortfarande fint. Har glömt namnet på dem. Det är i alla fall inte Firefly eftersom de inte är gula inuti. Firefly har dessutom nästan blommat över och Snowbunting är också på fallrepet. 


Nu blir det snart Game of Thrones innan det är dags för kudden. Finns ingen gång under veckan då femtio minuter går lika fort. 

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails