torsdag 29 juni 2017

Smått och gott från första sommarlovsveckan

En sommarlovsvecka går ack så fort. Sommarlovet började i ärlighetens namn redan förra torsdagen men det kändes inte "på riktigt" förrän i måndags. Vad har jag då roat mig med denna första vecka? 


Jo, jag har varit på Skogslidens självplock av jordgubbar. Det ligger precis utanför Tollarp och det brukar bli en tur dit varje sommar. I år plockade jag sex liter att stoppa i frysen. Jag använder dem framför allt till smoothies, kräm och ett eller annat bakverk under året. 


Här hemma har jag fortsatt med odlingslådorna. Eller snarare nedmonterandet av de gamla lådorna och återställandet av marken där de var. I de nya lådorna går det olika bra, kan man säga. Rädisor, babyleaf-sallat, spenat och grönkål går som tåget och är riktigt stora. Morötter, rödbetor, persilja, bondbönor, brytbönor och vissa ärtor går ganska bra. Dill och hjärtsallat går inte alls. Därför har jag petat ned luktärtor på sallatens gamla plats. De skulle egentligen suttit på ett annat ställe med det blev inte bra, så nu får de bo här istället. De är ju ändå mest odlade för att kunna plockas in i buketter.  

Varning alla orm-rädda! Nu blir det snok-bilder. 


Det här är min kompost-snok. Hen brukar ligga och sola sig ovanpå komposthögen. Tidigare har jag aldrig lyckats fånga hen på bild men häromdagen gick det. Jag är inte rädd för ormar men är heller inget stort fan. Det jag framför allt ogillar är överraskningseffekten, men det gäller å andra sidan även möss, fåglar och andra djur som kan dyka upp helt plötsligt och där man minst anar det. 


Vi avslutar med något trevligare än ormar. Den stora vallmoplanta, som jag trodde skulle visa sig vara en vanlig, vild orange-röd variant, var i själva verket en vackert karamellrosa kornvallmo. Jag blev glatt överraskad, med andra ord. 

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails