måndag 10 maj 2010

Gult är inte fult

Äntligen visade sig solen igen. Varmt är det ju inte men bilderna blir bättre i solsken. Ikväll blir det ett gult tema. Det är många som inte är så förtjusta i gult på blommor men i rätt sammanhang tycker jag att de är fina. Som den här sibiriska vallmon till exempel. Nästan som guld i solskenet.

Längs förrådet fanns en rabatt när jag flyttade in här. Lite stockrosor, en kaprifol och lite tulpaner på våren, men inte så mycket mer. Anledningen till att inte så mycket växte bra här är ju förstås att taköverhänget gör det torrt och att det dessutom är söderläge. I slutet av förra sommaren flyttade jag ut de växter som fanns och började lägga sten intill väggen. Det har blivit en salig blandning av växter, med det gemensamt att de är färgstarka. Mycket rött, orange, cerise och gult. Den gamla förrådsrabatten går nu under namnet Färgstarka rabatten. De här tulpanerna är verkligen färgstarka och snyggt strimmiga.

Annat gult i trädgården är den väldigt taniga forsytian och förstås alla gullvivor som poppar upp här och var i gräsmattan.

Då var det nog med gula bilder för idag. Inte så fult väl?

4 kommentarer:

Lina sa...

Hej!
Tack, ja vi hade de bra i Barcelona! =) Och vilken tur att vi kom både dit och hem, nu när vulkanen är på "G" igen! Men nån extra dag hade man ju klarat av!

Ja, vad är de för väder vi har??? Så kallt! Brrr...När man är inne ser de så härligt ut, men jösses va kallt de är när man sticker ut näsan! Brrr. Hoppas värmen de har i ryssland kommer till oss i helgen!

Gult är INTE fult! Underbara bilder som piggar upp i majkylan!

Må så gott, Kram, Lina

Marina sa...

Gult på rätt plats kan vara ok men här finns mest gult på våren.
En lite svår färg at passa ihop med andra färger.

Små solar du visar!

Kram!

Smultronbo sa...

Så här säger Interfloras färgskola om gult:

Sol, lycka, glädje och välstånd. De är de vanligaste associationerna till den gula färgen, och anledningen till att folk i alla tider valt att föreviga sin kärlek med guldgula ringar. Gult är också en av de första färgerna ögat dras till i en blandbukett.

Den gula färgen förknippas med intellekt, och det inte för intet: färgen stimulerar nerverna och stärker minnet. Gul inredning på arbetsplatser och i skolor boostar alltså prestationen, och motverkar dessutom nedstämdhet och tunga tankar.

Så nej gult är inte fult, gult är fantastiskt! :-)

Kram Camilla

Nyanser av vitt sa...

Verkligen inte fult alls.
Ha en jättemysig helg
kram Agneta

Related Posts with Thumbnails