tisdag 22 april 2014

Ett nytt gult inslag på sydsidan

Just nu är det på sydsidan av tomten som det händer mest. I helgen har jag ordnat en ny liten rabatt. En gul rabatt. 


Eftersom det redan fanns en ölandstok, en gul daglilja och ett stort gullris här så fortsatte jag på det gula temat. Dagliljan är delad i fem delar och gullriset rejält upprensat. Jag har också kompletterat med några nya gulingar. En kerria, en vårginst, färgginst och Graham Thomas-ros, samt några mindre perenner. 
Från dörröppningen till växthuset kan man knappt se den lilla gula rabatten. I alla fall inte på bild. I verkligheten är det närmre. 

3 kommentarer:

Marina sa...

Det är så roligt att göra nya rabatter tycker jag. Något speciellt.

Kram

Linda Färnevik sa...

Jag har alltid avskytt gula blommor, eller rättare sagt gult överlag. Usch vad fult. Ljust rosa, vitt... skulle det vara om vi pratar blommor. Hundrovans gula blommor plockade jag väck för jag uppskattade de gröna bladen menj inte de gula blommorna. Jag grävde bort ölandstokarna och svor på att aldrig ha något gult annat än möööjligtvis påskliljor på påsk då. Men helst inte. Gult är fult.

Men det var 2007-2008. Nu vet jag inte vad som har hänt, för nu, sedan några år tillbaka, älskar jag och längtar efter gult. Sår massvis med ringblommor och solrosor vart år, och önskar att mina rosa-vita perennrabatter var gula istället. Gult är ju en fantastisk, glad färg, och jag äger numera både gula kläder och dito nagellack. ;-)

Livet på solsidan sa...

Jag känner lite som Linda här "ovan". Det blir mer och mer gult här också. Man blir glad av gult helt enkelt.

Tror absolut din uppdaterade gula rabatt kommer bli läcker. Och tänk så glad du kommer bli var gång du tittar till den :)

Ha det fint i veckan!
Kram Tamara

Related Posts with Thumbnails