lördag 28 februari 2015

Jätteljusgult

Ännu en arbetsvecka har passerat och det är åter dags för färgutmaning hos Charlotta. Denna vecka en ganska enkel sådan, om du frågar mig. Jag tillhör dem som gillar gult och framför allt ljust, ljust gult. En av trädgårdens riktiga favoriter på detta tema är klängrosen Leverkusen som klättrar i min portal. Mycket vacker färg och den har klättrat tacksamt här hos mig. Här kommer ett gäng bilder på denna ljusgula skönhet. 


En annan vacker ros i ljusgult är Aïcha. Den blommade för första gången förra sommaren. Den gula rabatten var också ny förra sommaren. Där blandas riktigt bleka ettåringar med mer färgstarka gula perenner och buskar. 


I vita rabatten hittar man faktiskt också en hel del jätteljusgult. Nästan alla knoppar är gula innan de slår ut helt och övergår i vitt. Nästa vecka är det sista veckan för färgutmaningen. Lite trist. Jag hade kunnat fortsätta ett tag till. Men jag "hoppade på" ganska sent. Jag får se mig omkring ifall jag kan hitta någon annan rolig utmaning att haka på. 


5 kommentarer:

Maribel sa...

Rosorna är riktigt fina, och de andra blommorna likaså.Ha det gott!

Meta sa...

Det var många vackra ljusgula växter hos dig syns att det är en favoritfärg. Rosor i ljusgult är vackert och lyser så fint mot det gröna
Ha en fin söndag
kram Meta

Anette sa...

Mycket fint! Jag har också en gul rabatt, eller egentligen gulorange. Lyser upp tillvaron! Ha en fin söndag. /Anette

LINDA sa...

Vilken fin ros!

Jag har googlat en del, så nu vet jag att den lilla gula är en asarina procumbens :)

Ha en fin kväll!
//Linda

Carina sa...

Många härliga och ljusgula växter hos dig. Visst är det svårt att hålla isär en del ljust gula och vitt ibland :)

Ha en fortsatt fin vecka! Carina

Related Posts with Thumbnails