tisdag 3 mars 2015

När en vision realiseras

Vilken trevlig känsla det är, när något man tänkt sig börjar se ut så som man föreställde sig. Precis så är det nu under kastanjen. För några år sedan började jag föreställa mig ett "hav" av blommande vårlökar därunder. Det fanns inte en enda liten blomma där från början men jag grävde ner vårlöksblandningar och extra krokusar, och nu börjar det ge effekt. 

Kastanjen ser så snygg och välputsad ut, att man kan tro att den är dit-placerad. 

Jag får en känsla av att krokusarna har börjat föröka sig, för nog är de fler än förra året. Det går dessutom att se dem klart och tydligt från vardagsrumsfönstret och det är en extra bonus. Men i höst ska jag peta ner så många snödroppar jag bara kan. Eller allra helst skulle jag vilka gräva upp några tuvor någonstans och dela. Jag vet ett ställe där de spridit sig från ett gammalt sommartorp ner i ett dike. Kanske kan man sno en tuva därifrån? Även om det är stöld. Men vem är det jag stjäl av i sådant fall? 


2 kommentarer:

Marina sa...

Så härligt att det blivit som du ville ha det.
Ja du, vem stjäl du från? Om ingen bor där och de spridit sig mycket kan det väl inte vara alldeles för högt straff på att gräva upp en tuva???

Kram

Rost och rädisor sa...

Roligt när lökarna börjar sprida sig och det ser ut som man tänkt sig och sen blir det bara finare och finare.
Allt gott
Anette

Related Posts with Thumbnails