söndag 8 mars 2015

Sista färgen ~ Vårgrönska

Den sista färgutmaningen hos Charlotta är vårgrönska. Vi är kanske inte riktigt där än, men nästan. Det finns det som börjat spira, även om träden fortfarande är ganska vinter-kala. När jag tänker på vårgrönska, är det nog framför allt grönskande träd som poppar upp i huvudet. Några bilder på det hittade jag i alla fall. Eken blommar och grönskar sent, och avenbokhäcken kommer nog inte vara lika grön i år som på bilden. Äppelblomningen ser jag verkligen fram emot, även om det kanske inte riktigt faller under kategorin vårgrönska. 


I eftermiddags var jag ute ett tag i vårsolen. Jag klippte och krattade lite i några rabatter, så nu kan man nog säga att trädgårdssäsongen 2015 är igång! 

5 kommentarer:

Nora sa...

Den där ljusa gröna färgen när det grönskar på våren är verkligen alldeles ljuvlig!
Jag har också börjat rensa i trädgården och det är underbart att säsongen är igång:-)
Hoppas du får en vi vårvecka! Kram!

Jord under naglarna sa...

Härligt att höra att vårsäsongen är igång!

Jag är ingen grön männinska, men det är ju inte mycket som slår den här allra skiraste grönskan som vi har på försommaren.

Jag har aldrig tagit in de här kolvarna som styr vädringsluckorna under mina 10 år som växthusägare. Trots väldigt bistra minusgrader ibland, men det kanske finns olika typer?

Maribel sa...

Dina bilder visar verklig vårgrönska, så underbart.
Idag har vi upplevt den varmaste dagen, så snart är vi där. Ha det gott!

Charlotta sa...

Det är så härligt när man kan starta upp säsongen lite grand så där nästan i smyg i början av mars. Det är så mycket rensarbete som man slipper senare genom att man bara går "och tittar" nu.
Ha det riktigt gott och jag hoppas vårgrönskan kommer på riktigt til dig snart.

Carina sa...

Vackert collage! Tänk jag hade samma tanke som du när jag tog kameran och kom hem med en färgexplosion. Min sinnebild av det vårgröna är precis det du visar men jag är ett par måndaer för tidigt ute..

Ha ett härligt veckoslut! Carina

Related Posts with Thumbnails