söndag 13 september 2015

Solros och byggnation

Ibland bjuds man på överraskningar i trädgården. Den här solrosen är en angenäm sådan. Den har självsått sig strax bakom ullungrönnen. Där passar den perfekt, bredvid prydnadspumporna som håller på att växa till sig. 


Riktigt stor och ståtlig har den blivit under loppet av sommaren. Säkert en och sjuttio hög. Märkligt egentligen hur ett litet tappat frö kan bli en så stor blomma. Den kommer att få stå kvar, så att fåglarna kan äta upp fröna sedan. 


Så soligt som på bilderna har det inte varit idag. Snarare mulet, småduggigt och blåsigt. Utanför köksfönstret har det hänt lite grejer. Grunden har kommit på plats ovanpå bottensulan. I veckan som gick blev den också putsad och fick ventilationsgluggar runt om. Grunden ser jättehög ut nu, men man får tänka på att det ska fyllas på jord igen. Trots att det nu finns något så påtagligt som en grund, så har jag svårt att få en känsla för hur stort det kommer att kännas när det är klart. 


1 kommentar:

Tittis trädgård sa...

Det är underbart med solrosor. En soligare blomma finns väl nästan inte! Hoppas den självsår sig, så får du fler nästa år. Ser spännande ut med byggnationen, härligt när det går framåt.
Ha det fint!
Titti

Related Posts with Thumbnails