måndag 10 juli 2017

Buskar längs vallen

Förra sommaren satte jag, med hjälp av pappa, upp staket runt tomten. Längs sydsidan löper en vall och staketet går ovanpå. Vallen är till för att förhindra vatten att rinna tvärs genom huset (det har ju hänt förr) och staketet ska håll harar och rådjur ute. Söder om min tomt finns ett gärde. I år har de slagit gärdet och lämnat vita "ägg" efter sig. Jag gillar att de slagit gräset men nu syns min vildvuxna vall ännu tydligare. Därför var det dags att ta tag i plantering av buskar här. Det har jag planerat länge. 


Men jag har inte sprungit ut och köpt buskar, utan samlat på mig självsådda från tomten och fått skott av mamma och pappa. De har stått och vuxit till sig utanför växthuset. Det har blivit en liten samling till slut. Nu sitter de längs vallen. Det ser inte mycket ut för världen i nuläget, men de växer väl till sig. Skulle bara behöva slå gräset på utsidan av staketet också. Hmm... orkar jag verkligen bry mig om det?!


De två rönnspireorna får jag nog hålla ögonen på så att de inte sprider sig hej vilt.


Det är flera forsythior och de kommer vara fina på våren men de ska klippas och inte vara så yviga som de är nu. Sen är det fläder, en annan buske som ser ut som vinbär men inte är det och en syrenhortensia som jag hoppas ska trivas bättre här än på sin förra plats. 

1 kommentar:

Nora sa...

Det är lite extra roligt med plantor man har "tillverkat" själv tycker jag, de växer nog snabbt till sig ska du se.
Vi har också gräs utanför staketet, jag klipper ibland men inte alls så ofta som jag egentligen skulle vilja:-)
Kram Nora

Related Posts with Thumbnails