tisdag 8 november 2011

Ska det vara nödvändigt?!

En helt onödig varelse i min trädgård är mullvaden. Vad ska de vara bra för? De bara gräver, underminerar marken och gör stora högar. Hela sommaren höll de sig lugna. Men så fort hösten närmar sig, så dyker högarna upp som ett brev på posten. Det är inga små högar heller.


På bilden ovanför är det kanten av pionrabatten för några veckor sedan. Mullvaden har grävt under hortensian och lagt högar på båda sidorna. Grr... Sedan gör man vad man kan för att kratta ut högarna. Ett halv dygn senare ser det ut som på bilden nedanför. Ett evighetsprojekt!


Sen finns det ju mojänger som ska skrämma mullvadar och sorkar. Till exempel saker som piper för dyra pengar. En del gräver ner flaskor för att det ska vissla i dem och på så vis skrämma de små gynnarna. Trams. Fungerar inte för fem öre. Nej, det är helt enkelt bara att lära sig leva med dessa marodörer. Suck...

2 kommentarer:

Marina sa...

Inte kul det där. Peppar peppar så har vi inte haft så stora problem med mullvadar sen vi skaffade hund. Sork har vi däremot på ett par ställen och där är det stört omöjligt att få bort dem.

Kram

PS. Hoppas du fått mitt mail

Livet på Vestergård sa...

Men så jobbigt! Här finns de inte, som tur är för oss. Inga besökare man längtar efter precis.
Ha det bra! Kram Kicki

Related Posts with Thumbnails