lördag 22 september 2012

Kom igen nu, vädret!

Grått, grått, grått. Regn, regn, regn. Det har inte varit en dag som lockat till uteaktiviteter direkt. Det är lite irriterande. Jag har nämligen planer på en ny rabatt och jag vill börja NU. Jag har börjat i helt fel ände dessutom, eftersom jag redan köpt en massa växter innan rabatten ens är grävd. Men 50% på alla perenner på ÖSPAB  kan man ju inte bara ignorera.  


Det är tänkt att bli en höstrabatt. Eller fokus kommer i alla fall att ligga på sensommar- och höstblommande växter. Jag har märkt ut placering och form men jag klurar på om den ska bli lite bredare. Fördelen med en inte alltför bred rabatt är att den blir lättare att rensa. Man kommer ju åt från båda håll. 


Den har lite samma form som vita rabatten (som skymtar längre upp i bilden) och är ganska nära tomtgränsen mot vägen på framsidan. Den lilla sälgen som tidigare i somras vältes av kor lever än, även om den är gul. Till höger är det ett gullregn. 


Jag har köpt några olika sorters solhattar, bland annat White Swaan och Magnus, höstöga Moonbeem och solbrud The Bishop. Lite annat smått och gott ska också få ta plats i den här rabatten. Jag har satsat på ganska höga växter eftersom det här hörnet av tomten gärna får bli lite mer yvigt och tätt. 


Jag hoppas att väderleksrapporten från igår stämmer och att det kommer bli lite bättre väder imorgon. Det kliar i fingrarna. 


Ha en fortsatt skön helg! 

5 kommentarer:

Marina sa...

Spännande! I min höstrabatt har jag bolltistel, höstgentiana, klematis stans, hortensian Annabelle, en daglilja, sommarrudbeckior, rosen Pascali, en vit självsådd fjärilsbuske och rostfärgad solbrud. Rost, lime och blått är färgtemat. Så många växter jag räknade upp. Inte konstigt att det känns lite väl trångt där. Något måste göras. Gräva den större eller ta bort växter?
Regnet behövdes väl här men jag förstår ju att du vill ut när du har sådana planer.

Kram

Hem och Harmoni Marie sa...

Låter fint! Jag skulle också vilja ha mer höstblommande i trädgården... ska nog ta en tur till plantskolan imorgon och kika lite.
Hoppas också att vädret skärper till sig.. just nu smattrar regnet mot rutorna.

Ha en fin kväll! Kram Marie

Fröken Grön sa...

Haha, härligt att jag inte är ensam om att göra saker i fel ordning! Att köpa växterna innan rabatten är grävd börjar bli mer regel än undantag här hemma.

50% på perenner kan man verkligen inte motstå. Jag måste nog också ta mig en tur till plantskolan i dagarna...

Ha en fortsatt skön helg!
/Anna-Karin

Livet på solsidan sa...

Det ser lovande ut än så länge va? Vädret alltså! Vi får hoppas att det håller i sig för här finns också en del halva-priset-fynd som måste ner i rabatten...

Ser att du köpt solhattar trots att du lät skeptisk tidigare. Hoppas och tror att du också kommer att älska dem! Jag har både Magnus och White Swan.

Kram Tamara

Hanna sa...

Ha en fin start på den nya veckan.
kram
Hanna

Related Posts with Thumbnails