tisdag 25 september 2012

Ännu är det inte över

Med tanke på hur snabbt hösten gjort sitt intåg den senaste veckan, skulle man ju kunna tro att det inte finns något som blommar längre. Men det är verkligen inte sant. Vid dagens snabbvarv hann jag se flera skönheter som fortfarande blommar. Här kommer några... 

Höstögat är nytt i höstrabatten och kommer garanterat bli en favorit om den klarar sig till nästa år. Den hade tyvärr inget sortnamn i butiken, men jag tror att det kan vara en Limerock Ruby


Igår skrev jag fel och påstod att jag köpt två läkesilverax. Men det är ju två silverax som ska flytta in i höstrabatten. Jag har redan en Brunette i vita rabatten och med tanke på hur snygg den är, och hur gott den doftar, är jag glad att jag köpt två till. 


I lila rabatten blommar floxen...

...och hortensiorna Annabelle och Endless Summer har blommat troget sedan början av augusti. Annat att glädjas åt är paketet som finns att hämta på posten. Det innehåller massor av lökar och knölar. Dessutom väntar jag fortfarande på rosor som ska komma i oktober eller november. Nej, trädgårdssäsongen är sannerligen inte över ännu. 

5 kommentarer:

Nora sa...

'Annabelle' saknar jag i min trädgård. Den måste införskaffas för den är ju bara helt ljuvlig! Jag har inte fått mina lökpaket än, men jag väntar o väntar......med ungefär lika stort tålamod som ett litet barn väntar på jultomten:-)
Ha en fin dag!
Kram

Hanna sa...

så fint det blommar hos dig fortfarande.
kram
HAnna

Marina sa...

Hoppfullt!

Jag har också ett läkesilverax och ett silverax. Nu kan jag inte på rak arm säga vilket som står var. Det ena har i alla fall börjat blomma och doftar ljuvligt. Nya bekantskaper för mig.

Kram

Livet på solsidan sa...

Den där höstrabatten kommer att bli fin! Det är värt allt tråkigt slit med att vända och gräva när man väl får ner plantorna i jorden. Då är man allt nöjd med sig själv.

De där silveraxen på Växthuset fingrade jag också på, men jag lyckades "hålla mig". Kanske var det dumt? De är ju så fina...

Kram och trevlig helg!

Hem och Harmoni Marie sa...

Tittar bara in för att säga hej och hoppas att allt är väl... saknar dina inlägg.

Ha det fint Karin!
Kram Marie

Related Posts with Thumbnails