tisdag 4 september 2012

Säsong-förlängning

Nästan alla rabatter, planteringar och växtinköp som jag gjort de senaste fyra åren har haft sitt fokus på sommarblomning. Men jag har kommit fram till att jag vill förlänga säsongen i trädgården, och då är både höst- och vårblomning ett måste. Som det är nu, finns det bara lite vårblomning och nästan obefintlig höstblomning. Därför gjorde jag en mastodont-beställning av lökar från Botaniska Världen häromdagen. 


Jag var så nöjd i våras med mina tulpaner i lila rabatten och även de jag satt på andra ställen. Men vem vet om de kommer att finnas kvar nästa säsong. I stort sett alla tulpaner jag hade i vita rabatten är utplånade. 


Men det blev inte så väldans mycket tulpaner beställda. Däremot krokus, och då främst vilda arter med lite mindre blommor men rikligare blomning. Narcisser av olika slag blev det också, och snöklockor. 


Men jag får väl erkänna att det jag beställde mest av var liljor. Inte så värst vårblommande. Däremot har de flesta av dem en blomning som sträcker sig en bra bit in på hösten. Nu återstår väl bara att komplettera med mer höstblommor. Jag som har varit en ganska kraftig motståndare till rudbeckior och liknande, har faktiskt börjat svänga lite. Kanske inte emot de allra djärvaste kombinationerna av lila och orange-brun som de ofta har, men en liten, liten bit åt det hållet i alla fall. Vi får väl se var det slutar...

5 kommentarer:

Nora sa...

Åh, vilken snygg kombination på första bilden! Läckert! Jag beställde vårlökar igår.....längtar redan till våren:-)
Kram Nora

Livet på solsidan sa...

Ja heja, heja! Fler rudbeckior till Karin ;)

Kram Tamara

Ninne sa...

JA Du VÅREN är väl den tid,jag iaf, verkligen längtar o gläds åt varje liten blomma. Allt fr den första lilla Vintergäcken o sen Snödroppar Crocus osv. Tänk när det LYSER- Men visst blommor blommor blommor i alla former.. Visst är det ljuvligt!!!!!
Tack för titten hos Monica förresten.. Jag var nog lite jäktad?? Hoppas Du, Ni iaf fick ut lite idéer i hennes fina trädgård.
Kram Ninne

Marina sa...

Jag har inte heller gillat Rudbeckior tidigare men vita har jag ändrat inställning till. Har dem sedan ett par år. Nu känner jag att de tär troligt att även den rosa kan komma till min trädgård.

Lökar ska jag beställa. Ska bara bestämma mig för varifrån. Krokusar vill jag ha, tulpaner också och pingstliljor.

Kram

Hanna sa...

Ha en fin kväll.
Kram
Hanna

Related Posts with Thumbnails