lördag 6 oktober 2012

Paketöppning

Hej igen, det var ett tag sedan. Men det har sin förklaring. Veckan har nämligen dominerats av en förkylning som tagit musten ur mig. Den är inte helt bra ännu, men bättre i alla fall. Klassen gör dessutom sitt yttersta för att helt suga ut all energi under dagen, så när jag väl kommit hem har jag däckat. 

Förra söndagen var vädret tillräckligt hyggligt för att vara ute och plantera alla de lökar som kom med posten några dagar tidigare. Det var ett rejält gäng av varierade sorter och storlekar. Krokus, scilla, narcisser, tulpaner, liljor, vintergäck, snöklockor mm. mm. 


Inte världens bästa bilder, jag vet, men vädret var grått och jag bara klickade på med kameran. Samma dag som jag hämtade lökarna så stack det upp ett stort brunt paket ur brevlådan när jag kom hem. Det innehöll de rosor som jag beställde från Flora Linnea i somras. 


Dessa kom alltså också i jorden förra söndagen och har blivit ordentligt vattnade under veckan. Förhoppningsvis etablerar de sig ordentligt nu i höst, innan vinterkylan kommer, så de växer sig stora nästa säsong. Just nu ser de inte mycket ut för världen. Det är Aïcha, Souvenir de la Malmaison (en ny eftersom min förra inte klarade flytten), Bassino, Leverkusen och Hiawatha som kommit ner på sina, förhoppningsvis, rätta platser. 


6 kommentarer:

Fröken Grön sa...

Trist att du varit krasslig i veckan. Hoppas basilluskerna flyger sin kos å det snaraste!

Nog är man rätt "drainad" på energi när man kommer hem efter en hel dag i skolan. Jag är så kvällstrött i veckorna så jag vet inte vad...

Så underbart med alla nya rossorter som har hittat hem till dig! Nu har du verkligen ett extra skäl att se fram emot nästa trädgårdssäsong. (Som om vi inte gjorde det iallafall...)

Krya-på-dig-kram!
/Anna-Karin

Hem och Harmoni Marie sa...

Usch o fy för höstförkylning, skönt att den är på väg att ge sig i alla fall.
För min del har det inte blivit mycket trädgård alls... men en ny klematis och en höstanemon har jag fått grävt ner i alla fall. Alltid nåt. :)

Ha en fin söndag och krya på dig.
Kram Marie

Marina sa...

Trist att du varit förkyld och trött under veckan. Hoppas den kommande blir bättre.

Här har lökarna har kommit i jorden nu och det känns bra.

Gillar bilden med händer och kastanjer mycket. Den i headern.

Kram

Nora sa...

Vilka härliga rosor du har köpt! Kommer säkert bli jättefint nästa sommar!
Krya på dig och ha en skön söndag!
Kram!

Hanna sa...

Ha en fin avslutning på helgen och en bra start på nya veckan.
kram
Hanna

Livet på solsidan sa...

Håller med om att dina rosor inte ser mycket ut för världen just nu :) Men något "magiskt" sker ju till våren när de börjar komma till liv igen. Längtar!

Putsochväckdummaförkylningskram från mig!
Tamara

Related Posts with Thumbnails