måndag 26 november 2012

Det här duger inte

Nej, nu har jag varit kranslös alldeles för länge, tänkte jag häromdagen. Därför gav jag mig ut i skogen, innan Vinterstudion började igår, för att plocka lite mossa och annat smått och gott. Jag hade redan en gammal stomme av mossa, så jag fräschade bara upp den med ett till lager. 


Det blev en väldigt enkel variant. Den ska ju ändå advents-pimpas till helgen. Då får det bli ett annat band och kanske lite fler dekorationer. Blåbärs- och lingonriset får bli kvar. Bokollonskalen likaså. De är så dekorativa. Jag har bara satt ihop dem med hjälp av limpistolen och lite metalltråd. 


Mossa är verkligen det enklaste man kan göra kransar av. Mycket lättare än ris av olika slag, men kanske inte riktigt lite snyggt. Till jul passar det bra med en grön bas, tycker jag. 


Såhär ser hela förstukvisten ut. 


Jag önskar mig fortfarande ett gammalt, slitet bord att ha vid sidan av dörren. Får väl leta vidare på loppisar nästa år. Mosshjärtat är samma variant i hönsnät som jag haft tidigare. Behövde bara fixa till den lite, eftersom någon (mus eller fågel?) varit där och snott mossa. 

  

Nästa helg ska jag sätta upp ljusslingan också. Ser fram emot den dag då järnekarna är stora på båda sidor om trappan. Då ska de få ljus i sig. Nu är det bara den vänstra som är tillräckligt stor. 

6 kommentarer:

Nyanser av vitt sa...

Åh vad fint du har gjort Karin. Kul att du vil att Lars-Arne ska få bo hos dig. Ha en fin kväll
Kram Agneta

Nora sa...

Läckert!
Ha en fin måndag!

Anna Vattenkanna sa...

Läckert med den mulliga mosskransen - enklast är vackrast många gånger.

Kram

Marina sa...

Jättefint med krans. Jag tycker nog att mossa är lika fint som ris.
Får din mosskrans vara ifred för fåglarna? Jag har gett upp eftersom fåglarna drar loss mossan på ingen tid alls. Ogjort jobb liksom.

Här har jag tagit fram strykbrädan för att släta till några dukar och handdukar inför advent och jul. Jag stryker väldigt sällan!

Kram i mörkret!

Mina Gröna Tankar sa...

Såg ditt fina hönshjärta och det var klart att jag också skulle ha ett sådant. Ut i skogen för att låna lite mossa....och hann inte plocka någon innan jag halkar i en megastor hundskit. Är det inte meningen att jag ska pyssla eller hur ska jag tolka det???

Hildas hem - Sofia sa...

Så fin den blev och vad duktig du är! Jag har så dåligt tålamod när det gäller kransbindning så jag köper mig nog ett par istället :)

Jag önskar dig en fin kväll!
Kram Sofia

Related Posts with Thumbnails